overstekend wild

overstekend wild verkeersbord


Ondanks het jarenlange bestaan van talrijke "wildbeheerseenheden" blijken de jagers zich nog steeds niet  te kunnen beheersen. Daarom is er een nieuw verkeersbord van kracht dat de reguliere weggebruikers bij o.m. drijfjachten waarschuwt voor dit "overstekend wild". 

Tracht in voorkomend geval een aanrijding te vermijden, zeker als je auto vol zit. Ze zijn nogal snel van mening dat er sprake is van een overpopulatie. TIP: bij dreiging, je best zo snel mogelijk verstoppen in een bos en knorknor zeggen. De kans dat ze je dan vinden, is heel gering. Zo blijkt toch uit recente ervaring.

Reacties

Menck zei…
Helaas was dat in Zedelgem, het dorp mijner jeugd (en waar mijn ouders nog steeds wonen), wel even anders:
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/westvlaanderen/1.1533650

Er zouden op heden nog meer dan honderd evers verblijven in die bossen. Afgelopen zondag gingen mijn madam en ik er wandelen. Geen zwijn gezien, op de boswachter (met schietgeweer!) na.
Muggenbeet zei…
ja, ik lees het net op de link die je opgaf. Ik zie dat ook daar het Agentschap betrokken partij is. Als doden of afschieten de enigste beheersmaatregel is die je kan bedenken, ben je erg bekrompen bezig. Meer ruimte voor dieren (ook de wat grotere) is nodig.
tgroenselof zei…
Al die andacht in de media voor het schieten van een everzwijn... maar helemaal geen aandacht voor > https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4829452606601.2172839.1005159818&type=1
Muggenbeet zei…
@tgroenselof: de link werkt op dit moment niet, wat wil je eigenlijk zeggen? Of naar wat wil je verwijzen?
siebe zei…
bestaat da bord echt
Muggenbeet zei…
@siebe: als het op Muggenbeet staat, bestaat het :)
Anoniem zei…
Probleem is ten dele te wijten aan de manier waar jachtconsessies zijn opgemaakt. De jachtverenigingen moeten opdragen voor de schade veroorzaakt door het wild, aan (landbouw)gewassen binnen hun concessie. Die jachtverenigingen krijgen dat nog amper verzekerd op dit moment (en zo'n groepje everzwijnen dat zich loos laat gaan op een veld veroorzaakt heel wat schade).
Enfin tijd om dat te veranderen, ik hou er niet zo van dat mensen rondlopen met wapens over de openbare weg.
Wel grappig dat ze met zoveel volk slechts één beest konden afschieten. Iets van een kanon en een mug komt in me op.
Voor objectieve informatie over het wild zwijn verwijs ik graag naar de website van Natuurpunt www.natuurpunt.be/nl/everzwijnen-in-vlaanderen_2439.aspx