HD-films voor milde kijkers

Er staat een rode knop op mijn kodak. Het is een sneltoets om zelf films te draaien. In HD! Wie niet waagt, blijft maagd. Vandaag werden hier mijn eerste 3 "kortfilms voor milde kijkers" gedraaid.

Het onderste filmpje geeft een idee van het hyperactieve leven aan de voedersilo in de gele kornoeljes. De groenlingen, kepen en sijzen waren vandaag bijzonder talrijk. Fijn om zien is hoe die kleine opdondertjes van sijzen zich niet laten doen. Met de vleugels ver open (het maximum aan gele kleuren wordt dan zichtbaar) en de bek open houden ze grotere vogels weg van hun eetplek.

Op het eerste filmpje heb ik de appelvink kunnen vereeuwigen. Ik was bezig met het kneden van wat quichedeeg toen ik hem tussen de kepen zag huppelen. Met vettige handen op de rode sneltoets geduwd en ... actie. Jammer genoeg was hij snel weg. Het minste wat hij verdacht vindt, is voldoende om op te vliegen en voor lange tijd weer weg te blijven. Van mensen moet hij duidelijk niet veel hebben, zelfs niet als hij de hoofdrol mag spelen in een film die wereldwijd te zien zal zijn. Zelfs het factuur om mijn kodak weer proper te maken, was niet voor zijn rekening en dan toch nog zo snel opkrassen. Capsones.


Reacties

Anoniem zei…
Erg leuke filmpjes. Die sijsjes bijten inderdaad serieus van zich af.
AnneTanne zei…
Nog iemand die de filmtoets vooral gefladderte gebruikt...
De kepen zijn bij jou al even agressief als hier.
Maar die sijsjes en die appelvink... die maken me jaloers!
Muggenbeet zei…
Iedereen die thuis al is komen kijken naar de kepen en sijzen zijn verrast door de schoonheid van de sijzen.Ik ook. Meestal zag ik ze hoog in de berkenbomen maar zo vlakbij het vensterraam is een voorrecht.
Zem zei…
En dat, neem ik aan, dus door de ruit opgenomen!
Wat een variatie bij jou, hier toch hoofdzakelijk ringmussen, vinken en groenlingen.
Muggenbeet zei…
@zem: door de ruit, ja. De boomklever zit er ondertussen ook nog bij. Zonet ben ik buiten gaan staan en de sijzen laten zich gewillig fotograferen.
zapnimf zei…
Zoudt ge niet een paar van die voedersilo's bijkopen? Dit is bijkans de Ikea op zaterdag.

Tjonge, ineens zijn onze tuinvogels wel saai zeg.
Zag ik daar een mees wat beteuterd kijken naar al dat gewemel? Als het zelfs de mezen te druk wordt! :-)
Muggenbeet zei…
Dat heb je goed opgemerkt, de mezen laten die drukte voor wat ze is. Als de sijzen en kepen weg zijn (ze vliegen bij het opschrikken met zijn 30 tegelijk weg), nemen de mezen de gelegenheid ten baat om hun deel te komen opeten.
Muggenbeet zei…
@zapnimf: ik had in de garage nog 2 voederhuisjes liggen, ik heb ze vanmorgen dan toch maar opgehangen.
Menck zei…
In plaats van filmpjes, zie ik een groot zwart vlak. Balen. :-(
Muggenbeet zei…
Menck: hier vind je de filmpjes ook

http://www.youtube.com/embed/mMVUGOWixKE
http://www.youtube.com/embed/6FuX_leD90E