10 februari 2013

natter water

Hoe is dat nu afgelopen met je douche? Er zouden wel foto's van het eindresultaat op facebook geplaatst geweest zijn maar niet op de blog zelf.  Ik heb dat even nagekeken en de bewering blijkt te kloppen. Awel, de douche is al een tijdje in gebruik en de fit die blijkbaar in de deurstijl zat (voorgeboorde gaten) is gedicht. Het is zalig douchen onder de mengkraan en de stuk voor stuk aangebrachte steentjes hangen er nog allemaal tegen. Zowat de helft van de kijkers was lovend, hier en daar werd het woord kunstwerk in de mond genomen, maar evenveel curieuzeneuzen dachten er het hunne van. Zij namen niks in hun mond, toch niet in mijn doucheruimte.

"Without deviations from the norm, progress is not possible" (F. Zappa) 

zicht als je doucheruimte binnentreedt en...

als je door één van de deurvenstertjes kijkt, zie je dit:


Er rest wel nog één groot probleem: als je de kraan openzet en je gaat eronder staan dan wordt je behoorlijk nat. Ik vond het water van de vorige douche precies droger. Op een week tijd scheelt dat toch een aantal handdoeken. Met al dat nat water loop je ook het risico dat het vuil op je lijf volledig weggewassen wordt en dat is niet goed. Té proper is niet gezond, dat schijnt nergens goed voor te zijn.


16 opmerkingen:

 1. Ik vind het een kunstwerk!
  De praktische huisvrouw in mij denkt echter: wel een hoop voegen om schoon te houden, of heb je die ergens mee behandeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @linda: zoveel mogelijk afblijven met poetsproducten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf richt ik hier alles erg strak in, maar ik vind dit dus ook erg mooi, veel mooier dan de gemiddelde badkamer die ik zie.
  Tip om minder nat te worden onder de douchekraan; kraan NIET opendraaien. Zo ga je ook niet te proper worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @fruitberg: had me dat eerder verteld dan had ik die kraan en douchekop niet moeten plaatsen. Nu ze toch hangen zal ik eens naar de watermaatschappij bellen met de vraag of ze toch geen droger water kunnen leveren. Ik ken daar iemand dus dat valt wel te regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een douchekraan waar sneeuw uitkomt. Dat is ook water, maar het voelt niet zo nat aan. Als je de hendel naar rechts duwt, komt er zelfs hagel uit. Ook al minder nat aanvoelend water. En een prima stimulans voor de bloedsomloop bovendien.
  Aanvankelijk was ik sceptisch wat betreft je betegeling, maar op het tweede gezicht bevalt het me al stukken beter. Het design en de kleuren op de laatste foto vind ik zelfs super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb weet van zulke kranen Menck maar in Tessenderlo mogen we die niet hangen. Het gemeentereglement van 21 september 1987 verbiedt dit uitdrukkelijk, meer bepaald in artikel 3 quater.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, da's jammer. Je enige optie zal de droogtekraan zijn, vrees ik. Die wordt rechtstreeks en bijzonder goedkoop geïmporteerd vanuit Somalië.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ok, ik neem meteen contact op met Frank Bomans en den Eddy uit Thuis. Zij kunnen dat wel geleverd krijgen. Thx.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik leerde nooit meer over douckekranen dan hier in de commentaarvelden.
  Dank je wel. Ik ga het gemeentereglement er even bijhalen voor we een extra douche alla Menck bijplaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is dan ook al vrij ruim geweten dat commentaarvelden qua douchekraaninformatieverspreiding leerrijker zijn dan de bijsluiters van douchekranen an sich. Meestal is daar enkel sprake over nat waterkranen wat in casu overbodige infoverstrekking is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind dat tekeningetje rechts wel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. je mag ook gewoon zeggen dat je 't maar niks vindt. No problem.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad, eenmaal gevoegd lijkt het minder druk dan ik had verwacht. 'k Begin het zelfs mooi te vinden (bij een ander).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Niemand heeft zo'n bijzondere doucheruimte! En als er dan ook nog sneeuw of hagel of minder nat water uit de douchekoppen zou komen: ik teken ervoor.
  Maar zonder gekheid: van de entree wordt ik nog wat wiebelig, maar die tweede foto: heel mooi. En dat oranje van die paar tegeltjes, dat terugkomt in het plafond: super.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat "inzetstukje" op de laatste foto met die kleine mozaiekjes vind ik het meest geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hèhèhè.
  Niettemin : ik vind het tekeningske rechts tof.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.