natter water

Hoe is dat nu afgelopen met je douche? Er zouden wel foto's van het eindresultaat op facebook geplaatst geweest zijn maar niet op de blog zelf.  Ik heb dat even nagekeken en de bewering blijkt te kloppen. Awel, de douche is al een tijdje in gebruik en de fit die blijkbaar in de deurstijl zat (voorgeboorde gaten) is gedicht. Het is zalig douchen onder de mengkraan en de stuk voor stuk aangebrachte steentjes hangen er nog allemaal tegen. Zowat de helft van de kijkers was lovend, hier en daar werd het woord kunstwerk in de mond genomen, maar evenveel curieuzeneuzen dachten er het hunne van. Zij namen niks in hun mond, toch niet in mijn doucheruimte.

"Without deviations from the norm, progress is not possible" (F. Zappa) 

zicht als je doucheruimte binnentreedt en...

als je door één van de deurvenstertjes kijkt, zie je dit:


Er rest wel nog één groot probleem: als je de kraan openzet en je gaat eronder staan dan wordt je behoorlijk nat. Ik vond het water van de vorige douche precies droger. Op een week tijd scheelt dat toch een aantal handdoeken. Met al dat nat water loop je ook het risico dat het vuil op je lijf volledig weggewassen wordt en dat is niet goed. Té proper is niet gezond, dat schijnt nergens goed voor te zijn.


Reacties

Linda zei…
Ik vind het een kunstwerk!
De praktische huisvrouw in mij denkt echter: wel een hoop voegen om schoon te houden, of heb je die ergens mee behandeld?
Muggenbeet zei…
@linda: zoveel mogelijk afblijven met poetsproducten!
Anoniem zei…
Zelf richt ik hier alles erg strak in, maar ik vind dit dus ook erg mooi, veel mooier dan de gemiddelde badkamer die ik zie.
Tip om minder nat te worden onder de douchekraan; kraan NIET opendraaien. Zo ga je ook niet te proper worden
Muggenbeet zei…
@fruitberg: had me dat eerder verteld dan had ik die kraan en douchekop niet moeten plaatsen. Nu ze toch hangen zal ik eens naar de watermaatschappij bellen met de vraag of ze toch geen droger water kunnen leveren. Ik ken daar iemand dus dat valt wel te regelen.
Menck zei…
Wij hebben een douchekraan waar sneeuw uitkomt. Dat is ook water, maar het voelt niet zo nat aan. Als je de hendel naar rechts duwt, komt er zelfs hagel uit. Ook al minder nat aanvoelend water. En een prima stimulans voor de bloedsomloop bovendien.
Aanvankelijk was ik sceptisch wat betreft je betegeling, maar op het tweede gezicht bevalt het me al stukken beter. Het design en de kleuren op de laatste foto vind ik zelfs super.
Muggenbeet zei…
Ik heb weet van zulke kranen Menck maar in Tessenderlo mogen we die niet hangen. Het gemeentereglement van 21 september 1987 verbiedt dit uitdrukkelijk, meer bepaald in artikel 3 quater.
Menck zei…
Ach, da's jammer. Je enige optie zal de droogtekraan zijn, vrees ik. Die wordt rechtstreeks en bijzonder goedkoop geïmporteerd vanuit Somalië.
Muggenbeet zei…
ok, ik neem meteen contact op met Frank Bomans en den Eddy uit Thuis. Zij kunnen dat wel geleverd krijgen. Thx.
Anoniem zei…
Ik leerde nooit meer over douckekranen dan hier in de commentaarvelden.
Dank je wel. Ik ga het gemeentereglement er even bijhalen voor we een extra douche alla Menck bijplaatsen.
Muggenbeet zei…
Het is dan ook al vrij ruim geweten dat commentaarvelden qua douchekraaninformatieverspreiding leerrijker zijn dan de bijsluiters van douchekranen an sich. Meestal is daar enkel sprake over nat waterkranen wat in casu overbodige infoverstrekking is.
zapnimf zei…
Ik vind dat tekeningetje rechts wel tof.
Muggenbeet zei…
je mag ook gewoon zeggen dat je 't maar niks vindt. No problem.
De Zandeik zei…
Inderdaad, eenmaal gevoegd lijkt het minder druk dan ik had verwacht. 'k Begin het zelfs mooi te vinden (bij een ander).
Zem zei…
Niemand heeft zo'n bijzondere doucheruimte! En als er dan ook nog sneeuw of hagel of minder nat water uit de douchekoppen zou komen: ik teken ervoor.
Maar zonder gekheid: van de entree wordt ik nog wat wiebelig, maar die tweede foto: heel mooi. En dat oranje van die paar tegeltjes, dat terugkomt in het plafond: super.
Dat "inzetstukje" op de laatste foto met die kleine mozaiekjes vind ik het meest geslaagd!
zapnimf zei…
Hèhèhè.
Niettemin : ik vind het tekeningske rechts tof.