bezoek aan Raveel

 weerspiegeling van bezoeker met brochure en veters
in "Karretje van de ruimte" uit 1991

Het is er dan eindelijk toch van gekomen. Gecombineerd met een korte wandeling rond de Bailey-brug in de buurt, leverde de tentoonstelling van Rogeer Raveel in Mol ons een tweetal mooie uren op. De catalogus was helaas uitverkocht mede door de toegenomen belangstelling vanwege het plotse overlijden van de kunstenaar. Als je sterft, ben in. Ook vandaag, net de dag waarop Raveel in zijn Machelen-aan-de-Leie ten grave werd gedragen, was er behoorlijk wat volk in 't Kristallijn.

Ik was positief verrast door het aantal en de kwaliteit van de tentoongestelde werken. Deze gratis expositie geeft een mooie staalkaart van wat Raveel ons heeft nagelaten. Bij enkele werken zal je opmerken dat je kinderen of jezelf dat ook wel kunnen maar Raveel is dan ook niet gekend voor zijn verfijnd en realistisch werk. Let vooral op het veelvuldig gebruik van wit, contouren en gedurfde kleurenvakken. De kracht van een Raveel zit 'm in de ogenblikkelijke herkenning: je ziet zo wanneer 't een Raveel is. Eigenzinnig en tijdloos.

éen van de tentoongestelde werken

Vergeet niet om bij Raveel ook de titels van de werken te lezen, zij zijn vaak even goed, soms zelfs beter dan de schilderijen zelf. Wat denk je bijvoorbeeld van 'Gebroken gevoelens, kleurrijk onderbroken en een leegte vierkantig gevat in het mysterie ...' of  'De illusie van de geborgenheid en de verschrikking van de witte leegte' ?

De expo 'zeven decennia werk van Roger Raveel' is te bezichtigen op zaterdag- en zondagnamiddag tot en met 3 maart 2013. Morgen uitzonderlijk gesloten!

Raveels handtekening op een werk van 1959.
"Landschappelijkheid en vierkant", olieverf op hardboardReacties

Anoniem zei…
Ik heb een aantal jaren geleden foto's gemaakt van de kunstverzameling van het Vlaams Parlement voor hetfotoboek 'Kunst in het Vlaams Parlement'.

Aan het kantoor van de voorzitter van het vlaams parlement hangt een mooi werk dat ik met plezier fotografeerde : [url]http://www.vlaamsparlement.be/vp/informatie/overhetvlaamsparlement/kunst/raveel.html[/url]
Muggenbeet zei…
Ben jij fotograaf beroepshalve of hoe komen ze bij jou terecht?