26 november 2006

School van de toekomst

Op het geslaagde personeelsfeest van gisteren kon onze grote baas het heuglijke nieuws meedelen dat ons nieuwbouwplan door de Vlaamse regering is geselecteerd als één van de 211 projecten die tussen 2007 en 2011 gebouwd of verbouwd zullen worden via alternatieve financiering. Voor onze toekomstige leerlingen van de eerste graad betekent dit dat zij onderwijs zullen genieten in "een school van de toekomst" want ons goedgekeurd project behoort ook tot de 29 toonaangevende modelprojecten. Van de totale investering van 1 miljard euro is 3.237.992,91 euro voor onze school voorzien.

"Voor deze selectie heeft de commissie zich gebaseerd op de criteria opgesteld door de Vlaamse regering. Zo moesten de projecten bv. voldoende groot zijn, aan een reële nood tegemoetkomen en duurzaam zijn. In de lijst van 211 projecten zijn ook 29 modelprojecten aangeduid. Deze projecten kunnen model staan voor de "school van de toekomst". Ze moeten toonaangevend zijn op één of meerdere vlakken, bv. zuinig qua ruimtegebruik, heel goed afgestemd op de onderwijsvisie, ook bruikbaar voor andere activiteiten in de buurt of uitermate energiezuinig."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.