28 november 2006

sappige speurtochtIn een rijkgevulde fruitmand, die ons werd aangeboden door een leerling die ons erg dankbaar was, viel mijn oog op een vierkante oranje tomaat. Het was de eerste maal dat ik dit vreemd exotisch fruit zag en zomaar voor het grijpen had. Om het blutsen en smossen te voorkomen heb ik het fruit in mijn brooddoos mee naar huis gesmokkeld om vervolgens over te gaan tot een nauwkeurige dissectie en smaakproef.

De structuur van het malse vruchtvlees doet me wat aan een rijpe vijg denken en de smaak aan een papaya. Het lekker fruit is redelijk zoet en bevat, in tegenstelling tot heel wat exotisch fruit, geen hinderlijke pitten.

Maar wat zou de naam zijn van dit fruit en aan welke geheimzinnige boom zouden deze vruchten groeien? Weten jullie het, zonder opzoekingswerk te verrichten?

Ondertussen weet ik het ook en het verraste mij dat de boom met opmerkelijke mooie gele bloemen ook bij ons zonder problemen groeit en volledig wintervast is. Dit wordt misschien wel eens mijn volgende aankoop om de tuin verder op te vrolijken.

3 opmerkingen:

  1. heel lekker zo een kaki!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaah! En gewoon bij de Colruyt te koop hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @heidi en maxentia: De echte kaki zou eerder wrang smaken, dit zou de variëteit sharonfruit zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.