3 november 2006

Ik noem het brol

Dat iemand 135 miljoen dollar op tafel gooit om één van de meesterwerken van Gustav Klimt (Adèle Bloch-Bauer) aan te kopen, daar kan mijn verstand (en gevoel) nog bij. Klimt heeft het doek prachtig beschilderd en het vele goud laten Adèle schitteren.

Maar dat No 5 van Jackson Pollock vanaf nu hét duurste schilderij ooit mag genoemd worden, dat is waanzin. 140 miljoen dollar voor een doek waar Pollock met een stuk in zijn voeten verf heeft laten opdruppen vanuit een blik met een gat erin terwijl hij rond zijn 'schilderij' huppelde en sprong... sorry hoor, dan mag de hele kunstwereld in extase zijn, ik noem het BROL.

Geef een chimpansee een paar potten verf en een blik of bind een kieken wat borstels aan zijn poten en laat ze zich maar uitleven op papier... het resultaat zal fel gelijken op de No 5. En het zal ook 'action painting' genoemd mogen worden. En ook hier zal je 'in het grote schilderij vele mini-schilderijtjes kunnen ontdekken'. Maar als het experiment voorbij is, belandden de verfpartijen waar ze thuishoren... in de vuilbak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.