2 november 2006

Kaap van 100 miljoen websites gerond

Het aantal websites heeft wereldwijd voor het eerst de kaap van 100 miljoen genomen. Dat berekende het internet-monitoring bedrijf Netcraft. Het bedrijf telde in oktober 101.435.253 websites.

Ongeveer de helft van deze sites wordt actief vernieuwd en regelmatig bezocht. Uit deze cijfers blijkt ook dat het internet is verdubbeld in omvang sinds mei 2004, toen er sprake was van minstens 50 miljoen websites. In augustus 1995 werden er amper 18.000 websites geteld. De groei was de laatste jaren vooral te danken aan blogs en websites van kleine bedrijven. Ook het feit dat zo een site makkelijker te maken is dan vroeger, en de kostprijs van het internet daalt, droeg bij tot de groei. (Het Nieuwsblad)

2 opmerkingen:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.