1 november 2006

inbraak

Enkele uren geleden is er ingebroken bij de zus van mijn vrouw. Ik ben net terplaatse geweest en heb de politie gebeld. De agenten zaten reeds vlakbij, enkele huizen verder, om er de nodige vaststellingen te doen. Bleek dat de inbrekers (of inbreker) vandaag een hele reeks woningen op de Vismarkt te Tessenderlo hadden uitgekozen om hun slag te slaan.

Het winteruur is terug van kracht en hierdoor zijn de avonden lang. Het valt snel op of iemand thuis is of niet. Veel families zijn bovendien op vakantie of waren vandaag op familiebezoek naar aanleiding van Allerheiligen en het bijhorend kerkhofbezoek. Gouden tijden voor inbrekers, eindeloos veel werk voor de politiediensten.

Ze waren duidelijk op zoek achter geld en juwelen. Heel wat kasten en laden waren overhoop gehaald. Voor zover kon worden achterhaald, zijn al zeker de twee gouden ringen van mijn overleden schoonouders weg. Geld was niet aanwezig en de laptop en TV staan er nog. Gelukkig werd er verder geen schade aangericht. Er zijn geen deuren of ramen afgebroken. De vliegenraam was de zwakke schakel en langs daar was het een klein kunstje om binnen en buiten te geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.