21 januari 2005

Spongebob.



Er lopen op deze aardkloot dus écht wel idiote nitwitten rond. Je druk maken om iets, daar is niks mis mee. Integendeel. Maar laat het dan verdorie toch over iets gaan. Nadat Bob de Bouwer eerder al de levieten gelezen werd omdat hij "de veiligheidsvoorschriften niet zou naleven" -neenee, ik vind dit niet uit!- moet nu ook Spongebob, de nieuwe kinderheld, het ontgelden.

Conservatief Amerika - ja dat land dat onlangs in het nieuws kwam met de ontwikkeling van een homobom- heeft immers de oorlog verklaard aan SpongeBob SquarePants. Het immer goedgeluimde sponsje uit de gelijknamige tekenfilmserie lijkt de onschuld zelve, maar zou in werkelijkheid propaganda maken voor tolerantie tegenover homoseksuelen.

James Dobson, de stichter van de ultraconservatieve christelijke beweging Focus on the Family 'ontmaskerde' het stoute sponsje tijdens een galadiner in de aanloop naar de inauguratie van president Bush. De reden: SpongeBob figureert in een nieuwe videoclip die kinderen meer verdraagzaamheid moet bijbrengen voor mensen uit andere culturen of met een andere levensstijl. Volgens Focus on the Family wordt SpongeBob gebruikt om kinderen te manipuleren en mogelijk zelfs te hersenspoelen.

Volgens een advocaat van de makers van de clip -en volgens mij ook- hebben degenen die dat beweren ,,medische hulp'' nodig.

3 opmerkingen:

  1. Sommige lui in de US of A hebben meer dan één vijs los blijkbaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik die Amerikanen met de eedaflegging van die kutpresident bezig zie, dan krijg ik het serieus op mijn zenuwen!!!! En dan dees, typisch: 'de leider van de vrije wereld'. Als we die leider volgen, dan zal het recht de gracht in zijn denk ik ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. deze blog is een frisse aanwinst voor bloggend vlaanderen.

    groeten, marcel.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.