31 januari 2005

sigaretten en Co



Stoppen met roken. Marijn (Boma), Katja, Gina en Nic willen dat je het doet. Maar roken in België... waar spreken we dan over? Volgens het NIS werden er in 2004 13.634.000.000 sigaretten verkocht, 552.000.000 sigaren en 8.429 ton rol-, snuif- en pruimtabak. De overheid verwierf uit tabakswaren in 2003 2.164 miljoen euro fiscale inkomsten. Het percentage dagelijkse rokers schommelt rond de 20 % van de Belgen (vanaf 15 jaar).

Rokers die stopten met doempen werden ondertussen getrakteerd op een afdaalstunt van Boma, een ijsbeerduikje van Katja en een gebodypainte Gina. Maar als tv-kijker die nog nooit gerookt heeft, voel ik mij bij wijze van overdrijving 'gediscrimineerd'. Mogen diegenen die heel hun leven al van de sigaretten zijn afgebleven ook een wenslijstje van BV-stunts kenbaar maken?

Felice die zichzelf in de oven stopt? Een 400 meter horden tussen Filip Dewinter, de superieure, en een Afrikaan? Een partijtje modderworstelen tussen Frieda van Wijck en Hugo Coveliers uitgezonden (wegens de aanwezigheid van Hugo) bij 'dieren in nesten'? 'Senator-gladiator' Dedecker al-zebrapad-overstekend figurerend op de Grand Prix van Monaco? Nog ideeën? Laat maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.