27 januari 2005

De plaat blijft hangen.



De opgezwollen wormen die uit de overblijfselen van het Nazisme omhoog gekropen zijn en die zich thans 'Vlaams Belang' gedoopt hebben, willen nog eens in de gazet komen. De Unterwormen van VB, bij serieuze partijen gemeenteraadsleden genoemd, gaan wellicht alle gemeentebesturen die aan 'fair trade' doen, bewerken om geen koffie of wijn meer van de Wereldwinkels af te nemen. Zij doen dit onder het mom van 'onze eigen middenstand moet ook een kans krijgen om ons koffie te leveren'. Maar waar het schoentje werkelijk knelt, blijkt uit 'het bijkomend agendapunt voor volgende gemeenteraad' (ingediend door de domste koe uit de Looise VB-stal, maar er staan teveel moeilijke woorden in om te geloven dat ze het helemaal alleen heeft geschreven) :

"Oxfam is echter een extreem-linkse organisatie die wereldwijd communistische dictaturen zoals Cuba steunt en tegelijk rebellerende bewegingen tegen Westersgezinde regimes,..."

De plaat met scharen blijft hangen, zoals we dat in Limburg zeggen. Het tot vervelens toe afgezaagde liedje wordt nog maar eens herhaald. De partij die het EIGENBELANG en het egoïsme predikt, kan maar niet vatten dat er mensen zijn die SOLIDAIR zijn. Dat er een organisatie is die ervoor zorgt dat de producenten in het Zuiden een fatsoenlijk inkomen krijgen. Heel wat meer dan de multinationals doorgaans aan hun arbeiders uitbetalen. Zoiets kan er bij de Uberwormen van het Belang en hun gevolg niet in! Maar hebben zij ooit én ergens een punt geagendeerd tegen de woekerwinsten van bvb. Unilever, tegen het besproeien van gewassen met pesticiden terwijl de arbeiders onbeschermd zijn, voor het kwijtschelden van de onaflosbare schulden van de derde wereldlanden, voor de steun aan biolandbouw, ...?

" BEU, BEU... ik zal hiermee toch in de gazet komen hé?"