28 januari 2005

holocaust


verbrandingsoven in Auschwitz.

Ik heb gisterenavond met heel veel belangstelling gekeken naar het eerste deel van "Auschwitz" op Canvas. Mijn verstand kan deze gruwel niet vatten. Mijn hart al helemaal niet. Kinderen, vrouwen en mannen staan voor een kuil, worden met een geweerschot afgemaakt en vallen in de kuil. Omdat er toch soldaten zijn die deze manier van uitroeiing te bloederig vinden, zoekt men een "schonere" manier. Er worden testen gedaan met koolstofmonoxide. De uitlaatgassen van een wagen worden in een kamer geblazen. Het werkt. Maar Zyklon B, dat als luizen- en vlooienbestrijding erg doeltreffend is gebleken, is goedkoper. De gaskamers worden op punt gesteld. In het Poolse Auschwitz, dat zowel een werkkamp als een uitroeiingskamp was, worden naar schatting 1.100.000 mensen gedood. De exacte cijfers kent niemand. Joden, zigeuners, homosexuelen en gehandicapten waren in Hiltlers mensbeeld geen volwaardige mensen. Zij waren een bedreiging voor het superieure blanke ras. Wie geeft dan om een 'exact cijfer'? Omdat de Nazi's met al deze vermoorde mensen geen blijf weten, worden ze verbrand. De rook moet voor de nog levende gevangenen een verschrikking zijn geweest.

Het Europees parlement wil een belangrijke rol spelen ter voorkoming van nieuwe dergelijke gruwels. Zij keurde hieromtrent -op 10 stemmen na- een resolutie goed. De 3 Vlaams Belang-verkozenen, Dillen, Vanhecke en Claeys onthouden zich. In een hilarische perstekst wordt 'uitgelegd' waarom:

"Het Vlaams Belang is noch extremistisch noch xenofoob, maar de geijkte 'politiek-correcte' terminologie viseert wel degelijk de hedendaagse democratische politieke partijen die opkomen voor het behoud van hun nationale identiteit. ... Op die manier worden niet alleen miljoenen kiezers in Europa beledigd, erger nog, men banaliseert met dit soort goedkope politieke spelletjes de verschrikkingen van totalitaire systemen zoals het nationaal-socialisme... .Verontrustend is ook het pleidooi over "een Europees verbod op het aanzetten tot religieuze en rassenhaat onder waarborging van de legitieme vrijheid van meningsuiting".

Wanneer het gaat over de holocaust en de noodzakelijkheid om dergelijke gruweldaden te voorkomen, voelt het Vlaams Belang zich -ondanks dat ze de beschaafde wereld wil doen geloven dat ze 'een hedendaagse democratische partij' is (zie supra)- altijd aangesproken en geviseerd. Ik zie daarvoor maar één verklaring: de leiding van VB weet maar al te goed dat ze aanzet tot rassenhaat, dat ze er facistische denkbeelden op nahoudt, dat ze 'negers' en 'afrikanen' als minderwaardig beschouwen,... . Drie vzw's van de partij zijn er trouwens ook voor veroordeeld!

Door het niet goedkeuren van deze resolutie onderlijnt Vanhecke, alias de spraakwaterval met drek, dat zijn club een gevaarlijke bende blijft. Wolven in schapenvacht. De swastika ingeruild voor een das. En omdat de twee wereldoorlogen voor hen op een nederlaag zijn uitgelopen, proberen ze nu via verkiezingen aan de macht te komen om hun regime te installeren. Als Hitler het gelukt is, waarom dan met Dewinter niet? Qua sex-appeal ongeveer zijn gelijke. Brrrr.

Auschwitz Blok 11 betekende het einde. Gisterenavond, geleerd op Histories. Wie daar terecht kwam, werd gemarteld en gedood. BLOK 11! Ik hoop dat de voorbije herdenkingen in het kader van 60 jaar bevrijding tenminste geleerd hebben dat de ideeën van het Blok van hetzelfde bedje ziek zijn als het nationaal socialisme van Hitler. Ook hij had miljoenen volgelingen maar was hij daarom democratisch? En moest hij daarom getolereerd worden?

Wie dezer dagen WILDE zien en horen, zal het ondertussen wel begrepen hebben. Nooit meer facisme. Laat ons daarom de kleffe handen van extreem-rechts nooit schudden.