15 april 2020

schaakbord en viervlek

Schaakbordlieveheersbeestje

viervleklieveheersbeestje

We blijven onze ogen openhouden, ook voor de heel kleine dingen. Nadat we op 22 maart jl. een viervleklieveheersbeestje zagen kruipen op de stam van de hemelboom, vond ik vandaag een schaakbordlieveheersbeestje. Ik zag nog een klein lieveheersbeestje zitten, een oranje zonder ook maar één vlek, maar het vloog meteen weg toen ik er een foto wilde van maken. 

Deze twee lieveheersbeestjes eten luizen en ook al zijn ze piepklein, ze verdienen een volwaardige plek in de beestenlijst.


2 opmerkingen:

  1. Altijd leuk, de kleine beestjes determineren. Vooral bij de wat zeldzamere lieveheersbeestjes zijn er enkele prachtige beestjes, zoals dat schaakbordgeval ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elk dier dat luizen eet, wordt alhier behandeld met het allergrootste respect. Laten dat te onzent vooral lieveheersbeestjes zijn, doorgaans de zevenstippelige specimen.
    Een gedeelde tweede plaats is weggelegd voor de oorwurmen en de vogels. Beide trek ik zoveel mogelijk aan, vaneigens.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.