12 april 2020

paasklokken verliezen lading

De witte rook van de veiligheidsraad richting de paasklokken van Rome hebben hopelijk heel wat kinderen vanmorgen zoek- en snoepplezier opgeleverd. De paasklokken zijn wel degelijk over het land gevlogen. Meer zelfs, een aantal gevleugelde klepeldragers moet zelf wat sukkelen met hoest- en niesbuien want net boven ons geleeg hebben ze een lading paashazen en eieren gelost. Iets wat al jaaaren niet meer gebeurd is wegens kinderen te groot of kinderen te stout.


Mijn verbazing was dan ook groot toen ik bij mijn gebruikelijke ochtendwandeling door de tuin her en der lekkere dingen tegenkwam die er gewoonlijk niet liggen. Sommige chocoladen figuren waren zo goed verstopt dat ik niet berekend krijg in welke geometrische figuur die paasspullen precies geland zijn. Loodrecht al zeker niet. Een nieuw gegeven en niet zonder belang in deze tijden is dus ook dat dat coronavirus overgedragen kan worden op paasklokken (in autodidactisch-medische middens ook wel 'rologinose' genoemd). 


Een andere hypothese is dat het wel degelijk de bedoeling was van de paasklokken uit Rome om precies bij ons rijkelijk met chocolade te strooien. Blijkbaar zijn er connecties tussen moederke Maria, via het Vaticaan, met de paasklokken. Hoe het ook precies in mekaar zit, is evenwel bijzaak en vooral voer voor onderzoeksjournalisten moge ze nog bestaan. Van belang is dat ik alles heb laten liggen en het zoekwerk overgelaten heb aan de kinderen die wellicht tegen de middag allemaal uit hun nest zijn gekropen. Ze zullen nogal 'verschieten' want volgens hen bestaan de paasklokken niet. Kinderen en betweterigheid!




6 opmerkingen:

  1. Paasklokken houden zich dus niet aan lock down?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marc Van Ranst heeft groen licht gegeven. Ze zijn dus niet in de fout gegaan al hoop ik dat ze zelf slim genoeg waren om niet over Noord-Italië te vliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Woelmuizenier
    Voor paasklokken geldt een klockdown. ;-)

    @ Ludo
    Fijne vondsten in jullie tuin. Te onzent zijn de klokken ook geweest, maar daar werden de fondant eieren netjes in een schaal gedropt. Hoe ze het doen, weet ik ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @menck: van witte en bruine chocolade weet ik het wel maar van fondant ook niet. De paapsen hebben vele geheimen, leert de geschiedenis.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke verrassing! Zalig Pasen toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 't Zal Maria zijn die blij is met de werken aan haar schrijn, die hem dat gelapt heeft

    Zalig Pasen

    Hier zijn de klokken tot binnen gevlogen, ze hebben vier soepkommen uit de kast gehaald en hun eieren mooi verdeeld over die vier soepkommen. Alle deuren waren nochtans dicht...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.