5 april 2020

het oranjetipje


Fruitberg vroeg me enkele dagen geleden of hier al een oranjetipje gesignaleerd was. Neen, was toen het antwoord  "maar het warme weekend zou daar wel eens verandering in kunnen brengen". En zo geschiedde. Iets na 14.00 uur verscheen vandaag het eerste mannetje in de zonnige boskant nabij de waterleliepoel. Hij fladderde rustig rond en tapte zijn nodige energie bij de kleine maagdenpalm (zie foto). Deze alom gekende bodembedekker is ook geliefd bij de citroenvlinders. Vandaag zag ik ook een bont zandoogje en aan het bijenhotel ontstaan er kortstondige conflicten tussen de gehoornde metselbijen en de rosse metselbijen.


6 opmerkingen:

  1. Mooie foto. Hier nog geen waarnemingen. Misschien is het hier morgen beter ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, hier nog niet, wel citroenvlinder, dagpauwoog, koolwitje en een oranje vlinder.
    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @jan: de oranje zal allicht de gehakkelde aurelia zijn, samen met de citroenvlinder een van de allereersten die in de lente rondvliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pracht van een foto! Deze week ook het eerste Oranjetipje van dit jaar gezien. Altijd blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze vlinder heb ik nog nooit gezien in mijn Franse tuin waar toch heel veel fladdert.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.