nieuwe stoelen, nieuwe kleuren

 de kleuren van 2011

In augustus 2011 kochten we een zware tafel en 6 kleurrijke stoelen om ons nieuwe terras aan te kleden en vooral om ons comfortabel te kunnen neerzetten zonder zeer aan het achterwerk. Bij onze recente zoektocht naar 6 bijkomende stoelen wegens een aantal meubilaire verschuivingen, stelden we vast dat de winkel deze modellen niet meer verkocht.

Ons oog was nu gevallen op een zeer mooie stoel, elegant uitgevoerd in ijzer en verkrijgbaar in heel wat kleuren mét of zonder armleuning. Op den duur zagen we hem overal verschijnen zelfs op foto's van Hundertwasser (Kunsthaus Wien) en op straatbeelden van Parijs. Die van ons die onlangs op schoolreis ging naar Parijs, liet me via sms weten dat de betreffende stoelen heel goed zitten. Bij thuiskomst zou ze er online aanschaffen.


Die bestelling is er uiteindelijk niet gekomen ook al had ze mijn zegen. Ik heb de knoop dan zelf doorgehakt. Een grondige speurtocht op de computer bracht me bij een designwinkel in het Luikse die onze stoelen van 2011 wél nog verkocht. In heel wat opvallende kleuren waaronder 'onze' rode en oranje. Zoals uit bijgaande foto's blijkt, ging ik voor blauw en groen, de kleuren van een heldere lucht en het malse gras.


Na wat proefopstellingen - ja, er werd wat heen en weer gesleurd met die stoelen - kregen ze nu hun definitieve stek. Eén van de groene heb ik al langdurig ingezeten bij het invullen van een cryptogram en het zitten ging me beter af dan het invullen. Behalve dat je billen verwend worden, zijn er nog wat troeven (gebaseerd op de ervaring met de rode en oranje): ze rotten niet, ze zijn slijtvast en licht, ze behouden hun kleuren en..... pas opgemerkt bij de levering van de nieuwe (kiekens dat we zijn!): de stoelen zijn stapelbaar.

Onze ogen zijn er intussen aan gewend, maar het roze bijzettafeltje tussen de twee blauwe stoelen hebben we er gisteren toch tussenuit gehaald. Dat wrong en bleef maar wringen.


Reacties

Fruitberg zei…
Best wel leuk, zowat kleur in de tuin. 't zijn ook mooie stoelen. Zijn ze helemaal uit ijzer gemaakt?
Het nieuwe meubilair is hier aluminium, maar wel met een kunststofzitting. De volledig alu stoelen bevielen ons niet qua zitcomfort
Muggenbeet zei…
De ijzeren zijn niet doorgegaan, wel dezelfde als die we in 2011 kochten maar in een andere kleur. Zitcomfort kreeg voorrang.
Muggenbeet zei…
Even opzoekwerk verricht: de stoelen zijn gemaakt van glasvezel en polypropyleen.