19 januari 2013

stadshal Gent

stadshal Gent
het dak van de splinternieuwe Gentse stadshal

Ontwerp: Robbrecht & Daem - Marie José Van Hee
Uitvoering: 4 betonnen sokkels met een stalen dakconstructie. Bekleed met Afrormosiahout. 1600 rechthoekige raampjes zorgen voor de lichtinval.
Locatie: voor het Belfort (Emile Braunplein)
Foto: 26 december 2012. Belichtingstijd: 0,25 s. Diafragma: 3.25. ISO 400. Toestel: Canon Powershot SX 210 (geen flits, geen statief).


4 opmerkingen:

Menck zei

Impressionant! Zijn de zijkanten open, of zie ik dat verkeerd? Als dat zo is, wat is dan de functie van dit bouwwerk? (Je link 'Gentse stadshal' leidt me vreemd genoeg naar een YouTubeclip van een boysbandje.)

Ludo RUTTEN zei

@Menck: die link is hersteld intussen. Wellicht foute copy/paste en iets van de dochters erop geplakt :)
Er zijn alleen sokkels en een grillig dak; geen muren dus. Opzoekwerk op het internet levert vooral negatieve commentaren op. Onder de vloer is nog een grand café en het pleintje er naast geeft toegang tot dit café (annex toiletten en fietsenstalling). In Frankrijk kom je ook vaak dergelijke hallen tegen op de grote markt (uit de middeleeuwse periode) met een dak op zuilen. Misschien hebben ze daar het idee opgepikt? Misschien weten ze 't in Gent zelf nog niet wat nu precies de functie is. In ieder geval is de inplantingsplaats (historisch centrum) redelijk gewaagd.

siebe zei

da is wel vet vind ik

SuperMasj zei

Ik vind dat mooi, maar besef dat ik niet direct een referentie ben