19 januari 2013

stadshal Gent

stadshal Gent
het dak van de splinternieuwe Gentse stadshal

Ontwerp: Robbrecht & Daem - Marie José Van Hee
Uitvoering: 4 betonnen sokkels met een stalen dakconstructie. Bekleed met Afrormosiahout. 1600 rechthoekige raampjes zorgen voor de lichtinval.
Locatie: voor het Belfort (Emile Braunplein)
Foto: 26 december 2012. Belichtingstijd: 0,25 s. Diafragma: 3.25. ISO 400. Toestel: Canon Powershot SX 210 (geen flits, geen statief).


4 opmerkingen:

 1. Impressionant! Zijn de zijkanten open, of zie ik dat verkeerd? Als dat zo is, wat is dan de functie van dit bouwwerk? (Je link 'Gentse stadshal' leidt me vreemd genoeg naar een YouTubeclip van een boysbandje.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Menck: die link is hersteld intussen. Wellicht foute copy/paste en iets van de dochters erop geplakt :)
  Er zijn alleen sokkels en een grillig dak; geen muren dus. Opzoekwerk op het internet levert vooral negatieve commentaren op. Onder de vloer is nog een grand café en het pleintje er naast geeft toegang tot dit café (annex toiletten en fietsenstalling). In Frankrijk kom je ook vaak dergelijke hallen tegen op de grote markt (uit de middeleeuwse periode) met een dak op zuilen. Misschien hebben ze daar het idee opgepikt? Misschien weten ze 't in Gent zelf nog niet wat nu precies de functie is. In ieder geval is de inplantingsplaats (historisch centrum) redelijk gewaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat mooi, maar besef dat ik niet direct een referentie ben

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.