14 januari 2013

de week teveel

kerstboom met afgevallen naalden
nu wordt het toch tijd om de kerstboom af te breken

Het zou niet onaardig zijn moest de kerstboom kunnen blijven staan voor het familiefeest. Het zorgt toch altijd voor een speciale sfeer en er zit zoveel werk in dat té snel afbreken zonde zou zijn. Dat was het idee en op zich was er niks mis mee, alleen.... had de spar wel echt zijn beste tijd gehad. Bij iedere aanraking viel een regen van naalden de grond op. 

Op het einde van het feest (gisteren) restte niet veel meer dan het kadaver van de boom. Gelukkig waren onze gasten van de gemakkelijke soort en hadden ze vooral oog voor spijs en drank. Ook de jaarlijkse foto -van die van ons met kinderen voor de boom- moest nog getrokken worden en voor 't eerst sinds het begin van deze reeks is het aandeel groen op de foto extreem gering. Op de foto zie je waar alle naalden gebleven zijn. Duidelijk een geval van een week teveel.


4 opmerkingen:

 1. Volgend jaar toch maar een Nordmanniana?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Menck: hebben we jaren gehad, via aankoop bij de buurvrouw. Zijn inderdaad qua naaldverlies stukken beter. Maar ze zit door haar voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. t'hoort er bij he nokel en als ge die naalden moe zijt een nep kerstboom??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Duidelijk een milieubewuste, biodegradeerbare kerstboom

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.