15 januari 2013

helpende hand

Mijn plan om een mooie winterse middagwandeling te doen en wat Bruegheliaanse taferelen op foto vast te leggen, is lichtjes anders uitgevallen. 50 meter van me vandaan slipte een vrachtwagen met boomstammen de gracht in. De chauffeur was gelukkig ongedeerd maar de rechterflank van de trekker is serieus beschadigd, een rij coniferen is plat geduwd en er hangt een kabel op de vrachtwagen en de straat. In plaats van de wandeling verder te zetten heb ik de chauffeur bijgestaan en geholpen waar kon.

camion in de gracht

Een aantal telefoons gedaan want de jongen sprak niet zo goed Nederlands. Zijn baas te woord gestaan, uitgelegd waar het ongeval precies gebeurd is en er meteen bij verteld dat het daar altijd heel glad is bij vriesweer. Een twintigtal minuten alle auto's doorgestuurd omwille van de kabel op de weg. Gelukkig een geïsoleerde kabel maar die ene auto die er toch over reed, trok hem bijna over. Toen de politie arriveerde -ik denk dat ze uit Beringen moesten komen- namen de agenten het over.

Mijn geburen en ik weten dat het daar spekglad is. Bovendien is het een bocht van 90° die je bij vriestemperaturen of sneeuw stapvoets moet nemen. Ieder jaar worden daar stukken gemaakt. Ik hoop dat de gevolgen voor de jongen meevallen want het prijskaartje zal wel hoog oplopen. Zelf ben ik blij dat ik geen minuut eerder vertrokken was want dan had ik eronder kunnen liggen. En eer dat gevaarte getakeld gaat zijn !

Even heb ik gedacht dat de chauffeur wel zijn plan kon trekken maar ik ben toch blij dat ik gedaan heb wat er dient te gebeuren. Een helpende hand bieden kost niks.

takelwagen en politie


8 opmerkingen:

siebe zei

grootgelijk nokel,wel jamer van die coniferen

SuperMasj zei

Helpen was hier duidelijk de juiste reactie, wat de meeste mensen niet zouden gedaan hebben. "Good job" zou Hancock zeggen

Ludo RUTTEN zei

Ik kan alleen maar bevestigen dat er geen enkele auto gestopt is en dat voor de rest niemand is komen polsen wat er aan de hand was of of er iets gedaan kon worden.

Menck zei

Goed gedaan!
Het zijn dergelijke toeren die de sneeuw meteen een pak minder idyllisch maken. Hopelijk is de firma terdege verzekerd en komt de chauffeur er enkel met de schrik van af.

Hilde zei

'k peins dat diene gast u eeuwig dankbaar is!
dat doet goed te weten dat er nog helpende handen rondlopen op deze aardbol! goed van u Ludo!

Zem zei

Ja, dit weer is niet alleen maar mooi en fotogeniek. 50 meter van je vandaan is wel heel dichtbij. Gelukkig was je in staat én bereid hulp te verlenen; hulde!

madame boerenerf zei

Gelukkig was jij in de buurt. Niet iedereen zou hulp bieden!

de biodiverse tuinier zei

Op zich is dit ook een hele bedoening geweest die breughel, mocht hij het hebben meegemaakt - ook op doek zou hebben vastgelegd.
Maar hij zou er wellicht een spotprent van gemaakt hebben - genre "de blinden" :-)