13 januari 2013

blazen

Een bijeenkomst van vrienden en hierdoor een avondje geMaastricht. Alhoewel ik slechts 1 pizza, 1 ijsje, 1 tas koffie en 2 glazen rode wijn aan mijn maag had toevertrouwd, verkoos ik wel dat die van ons achter het stuur kroop. Zoals gewoonlijk eigenlijk, ik de heenrit, zij de terugrit. De vrouwen van voor en de mannen vanachter. Ja, we doen aan carpooling.

Via Vroenhoven richting Tongeren aan 't bollen en daar stonden de flikken, de grote trots van België. Alle auto's een bedrijfsparking op. Controle van de papieren en blazen. Je verzekeringspapier is vervallen! Het laatste nieuwe stak weer ergens los in het handschoenkastje. Mijn orde kan beter, dat is geweten. Hebt u gedronken? Neen, ik ben de enigste die niet gedronken heeft. Blazen tot je een piep hoort -zou hij dat tegen zijn lief ook zeggen?- aub.!

Safe. Zoals gezegd door die van ons. Iets meer vertrouwen had alvast een pijpje uitgespaard. Heb ik nu een prijs verdiend, vroeg mijn wederhelft/de chauffeur? Jawel, en wat voor een prijs! Een echte BOB-sleutelhanger. Spijtig genoeg niet van de B.O.B. van weleer, de Bijzondere Opsporingsbrigade, wiens undercoveragenten  iedereen om diverse redenen meteen herkende: ze waren altijd met twee, ze geleken op figuranten uit Bassie en Adriaan, ze reden met een R4 en ze antwoordden nooit als je ze een vraag stelde. Dat was een schone tijd. BOB is tegenwoordig iemand die niet drinkt als hij rijdt. De magie is weg.

BOB-sleutelhanger
onze prijs, tja de crisis laat zich overal voelen

We mochten dan toch verder rijden en er werd ons een goede reis gewenst. Qua manieren zijn ze er op vooruitgegaan, al blijf ik het dubbelzinnig vinden, zo aan een vrouw vragen om eens te blazen. Zeker als je uw Engels kent.

Eind goed, al goed al was dat toch even zweten want in mijn koffer lagen nog enkele attributen die voor een flik interessant kunnen zijn: 2 koevoeten, een slijpschijf, een 9 mm pistool, de gebruikelijke gesmoste potgrond, voor zo'n 100.000 euro wiet en cocaïne en waar de reserveband normaliter steekt, lag nu een blauwe zak met afgehakte lichaamsdelen. En dat mag niet. In die blauwe zak mag alleen PMD. Hadden we daar geluk.


2 opmerkingen:

siebe zei

ha ha ha er grappig die laatste alinea

Menck zei

Ik schenk je tevens een LOL-sleutelhanger.
En je vergist je: PMD staat voor Post Mortem Depot.