23 januari 2013

logistieke versterking

20 kg vogelvoer
pas geleverd: 20 kg extra vogelvoer + gratis agenda Vogelbescherming Nederland

Vogelliefhebbers zeggen het allemaal: de vogels eten dit jaar als varkens. Hier is dat niet anders. 20 kg hebben ze hier al opgevreten waardoor ik vroeger dan verwacht door onze voorraad zat. Daarom via het internet 20 kg bijbesteld en enkele dagen later werd de kartonnen doos (zie foto) door een koerier aan huis geleverd. Bij Vivara hadden ze allicht nog een te grote stock kalenders en agenda's in huis want we kregen er een mooi geïllustreerde vogelagenda zomaar bijgeleverd.

De eerste voedersilo werd intussen al gevuld. Hier zullen we nu toch wel de winter mee doorkomen, hoop ik. 50 kg heb ik in het totaal gekocht deze winter. Eén zak heb ik mijn vader, die hier in de buurt woont, cadeau gedaan. Het idee om de aankoop van vogeleten te laten subsidiëren door de gemeente begon dezer dagen spontaan te rijpen. Eerst als kwinkslag maar als je erover nadenkt, is het precies nog zo'n slecht idee niet. Hier en daar wordt de aanplant van hagen, het inrichten van een stoeptegeltuin of het ophangen van zwaluwnesten ook financieel aangemoedigd. Eigenlijk past een 'vetbolsubsidie' -het kind moet een naam hebben- perfect in dat rijtje.


13 opmerkingen:

 1. :-O 50kg! Gij wilt tegen het vogeltelweekend zekers AL de vogelkes uit jouw buurt bij jou in de tuin? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn mussenkolonie wil ik zeker niet kwijt. 10 kg heb ik ook doorgegeven aan mijn vader. En... er zit ook een schattig tortelduivenkoppeltje zielig te loeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ewel! Ik heb me afgelopen weken precies hetzelfde afgevraagd.
  Of er geen manier is om via vb groepsaankopen goedkoper aan vogelvoer te geraken.

  Een klein fortuin heb ik deze winter al gespendeerd aan vogelvoer.
  mezenballen, strooivoer,...
  Ik wil er zelfs niet aan beginnen om alles op te tellen.

  En ik geef ook voer en voedersilo's cadeau. Kunnen anderen ook de microbe vatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is wel veel zeg! Hier gaat het voer toch wat langer mee. Ik veronderstel dat er ook bij onze buren eten te rapen valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de vogelmiddens is resto 'Comme Chez Ludo' ondertussen een toplocatie die aan zijn derde ster toe is. Men tjilpe het voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Menck :)
  zeg het vooral verder tegen de distelvinken (de putters) want die willen maar niet komen.... en ik vind ze zo schoon. sniksnik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Ludo
  De ervaring heeft me geleerd dat distelvinken gek zijn op de zaden van teunisbloemen. Laat eens een partijtje teunisbloemen staan in de winter en ze zullen ze geheid vinden.
  (En wilde distels, vaneigens, maar dat is er misschien wat over.)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hier van 't week-end ook nog 25 kg vogelvoeder besteld, en wacht dus op de kalender. En de 32 vetbollen en 16 pindakaasblokken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie weten niet hoeveel werk dat is om subsidies aan te vragen zekers, een hele kaft vol papieren heb ik hier al voor mijn fruitbomen en schaapkes ;-) Maar ik had daar dus ook al aan gedacht; ze eten de oren van mijne kop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn nog eens hoeveelheden! Dat zal het verschil tussen buiten wonen en nabij de stad wel zijn. Hier wel vogels, maar niet in die aantallen. Kom maar op, ik heb nog genoeg in de schuur liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tot nu toe nog niet zo veel meer vogelvoer nodig gehad dan andere jaren. Alleen de laatste week gaat het wat vlugger weg. Wij doen wel niet aan strooivoer: te veel (wilde) katten.
  'k Wou zelf eens vetbollen maken, maar tot nu toe geen frietvet gevonden zonder E900 en ik kan nergens vinden of dat nu schadelijk is of niet voor de vogels.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij houden wedstrijd in de straat: iedereen heeft een massa bollen hangen, en vanuit de slaapkamerramen wordt driftig elkaars tuin ingekeken, geteld en vergeleken. Dus als je dan toch nog het meeste vogels aantrekt, kan dat alleen betekenen dat je de sympathiekste van de straat bent. Toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O? Ik ben die seut die per week enkele zakjes vogelvoer in de Colruyt gaat halen met de fiets (met fietszakken).

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.