16 januari 2013

ijsstalactieten

ijspegels aan schuin dak
tijdelijke ijspegels aan het schuin dak

Ze zijn er weer, de mooie ijspegels aan ons schuin dak. "Dankzij" het warmteverlies door de vensters smelt de sneeuw op het grotendeels glazen dak. Wanneer het smeltwater van het dak wil afdruppen, vriest het door de koude terug aan. We vinden het mooi, in het bijzonder van binnenuit gezien. Het grote vensterraam is momenteel van boven afgeboord met kristallen snotbellen. Met handenwerk zou het niet lukken. Zo verfijnd. En als de zon er op schijnt, flikkeren de pegels als een nep-diamanten luster. Het winteroffensief heeft ongetwijfeld ook zijn mooie kanten.

zocht op wintertuin met pegels
binnenzicht


7 opmerkingen:

 1. De winter heeft ook zijn mooie kanten. Worden die stalagtieten niet te lang, warabij ze dan met veel gedonder naar beneden komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's papa ! :)


  Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @supermasj: in de namiddag zijn ze er afgegleden onder invloed van de zonnewarmte. Het is echt een tijdelijk fenomeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi beeld op die onderste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad - prachtig beeld zo vanuit jullie leefruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dankjewel Zelenka en veel succes met je blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.