26 april 2013

wat er van geworden is

Voor diegenen die zich afvroegen wat er van die onbekende stotende bloembol (17 maart jl.) of de lookalike van die gekke Londense toren geworden is, hier de plant in volle glorie:


Fritillaria persica naast de veldkapel

De Perzische keizerskroon overtreft mijn verwachting. Hij heeft de winter- en schoonheidstest met glans doorstaan dus kan ik er enkelen bij poten. Alleen is ook maar alleen. Ik schat dat de plant bijna 70 of 80 centimeter hoog is. De paarse klokjes hebben mooie en opvallende gele helmknoppen.

Wat mijn openluchtzaaisels betreft: het komkommerkruid (uitstekende bijenplant) staat er mooi op. Ieder zaadje lijkt wel gekiemd. Van de tientallen Oost-Indische kers is nog niks te zien en hetzelfde geldt voor de zonnebloemen. Hopelijk komt het nog goed.6 opmerkingen:

 1. Imponerend mooie plant, en die paarszwarte kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die zie je niet over het hoofd.... Echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Komkommerkruid verdraagt meer koude dan Oost-Indische kers en zonnebloemen. Misschien dat deze het nog een beetje te frisjes vinden om te kiemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps, te vroeg ge├źnterd. Die Fritillaria persica is een prachtplant. Komt op mijn verlanglijstje te staan. Hebben jullie zandgrond of klei?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @zandeik: vandaag het eerste kiemplantje van de oi kers gevonden. Onze grond is Kempische zandgrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zeker mooi zoon tuintje ik zou ook wel zoon paareltje willen hebben! moet ik wel eerst mijn wiet platage verhuizen :p

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.