4 juli 2011

Nederlands leger is paraat

Zoals dat in Vlaanderen doorgaans gaat, wordt de berichtgeving omtrent het killer-roodborstje, algemeen gekend als het Moordborstje, ook nu weer niet au sérieux genomen. Volgens commissaris Gunther De Wolf betreft het hier een ongeloofwaardig verhaal van een verward persoon, een sprookje voor geesteszieken en infantiele humor. Hij ziet het nut niet in om bijkomende maatregelen te nemen, laat staan preventief extra manschappen op te trommelen.

Het rechts kabinet in Nederland wil het zekere voor het onzekere nemen. Bij de vroegere grensposten in de buurt van Postel, Poppel en Reusel werden alvast waarschuwingsborden geplaatst met het verzoek aan automobilisten om hun ramen dicht te houden. Ook het leger heeft enkele tanks op scherp gezet met het order om iedere verdachte beweging van een roodborstje te beantwoorden met gereduceerde obussen (kaliber 76 cm).

Op de weg van Poppel naar Goirle staat het Nederlandse leger paraat

Tot deze maatregel is men gekomen nadat een tiental goudvoorns werden teruggevonden op het dak van de kapel van de abdij van het Belgische Postel. Een aantal bezoekers aan de abdij getuigen over een "agressief vogeltje met een borst vol bloed". Een vrouw uit Laakdal beweert zelfs dat ze haar ijscrème heeft moeten afgeven onder dreiging van geweld, inclusief verplichte orale seks. De Nederlandse Vereniging van Katholieke Vogelaars vreest op haar beurt dan weer dat Moordborstje de ganse groep roodborstjes dreigt te stigmatiseren. Zij dringt erop aan om, zeker in deze periode van angst en huiver, niet te vervallen in veralgemeningen en té drastische maatregelen.

(overgenomen uit de Haagsche Courant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.