7 juli 2011

de snelle man is back

Mensen die nog niet zo lang op mijn blog komen piepen, zullen hoogst waarschijnlijk 'de snelle man' niet kennen. En dat is jammer. Zeker in deze tijden waar er een groot tekort heerst aan bekwame vaklui, is de snelle man een houvast. Iemand waar je steeds kan op rekenen om iedere klus deskundig en vooral snel te klaren.

Legendarisch was zijn uitvoering in oktober 2008 toen hij reeds na drie maanden een pronkstuk uit Arles met een soort Tec 7 aan de brievenbus bevestigde. Zo snel gaat dat met de snelle man. En... jawel, je vermoeden klopt, de 1, de 5 en de 8 hebben sindsdien nog geen kik gegeven.

Bijna drie jaar hebben we van de snelle man niets meer gehoord of gezien. Wat te begrijpen is want zo'n interventie als hierboven beschreven, verdient uiteraard wel een periode van revalidatie. Maar kijk, zijn batterij moet opgeladen geweest zijn want deze week is de snelle man weer op ongeziene wijze in actie gevlogen. Omdat je er in de kranten niet kan over lezen -Prince is er de oorzaak van dat er totaal verkeerde prioriteiten gelegd worden- heb ik een bondig verslag gemaakt over zijn wervelend optreden. Funk sucks, vakmanschap rules.

geen enkel klus is onmogelijk

Al meer dan 2 jaar was ten huize van die van ons de lits van de rolluik van de achterdeur kapot. De rem die in  het doosje zit ingebouwd, was er uitgevallen. Het gevolg was dat de rol enkel kon opgehouden worden door een wasknijper tussen het doosje en de lits te klemmen. Het werkte, maar af en toe viel de rol toch op je kop. Ook de binnendeur was defect. Met de klink kon je de deur niet meer dichthouden omdat het binnenwerk naar de vaantjes was. Wilde je de deur toch dichthouden, dan moest je de deur sluiten. Niet vragen hoe vaak die van ons voor een gesloten deur heeft gestaan. Maar zoals in 2008 geschiedde, kon zij ook nu weer rekenen op de snelle man. Een nieuw doosje werd tegen de muur opgehangen en ook de binnendeur kreeg een nieuw binnenwerk met een mooi zilveren front. En dat alles op slechts 2 jaar tijd en pas op, dat is nog niet alles...

klinkloze klink

Ongeveer 3 jaar, schat de eigenares van het huis op 158, heeft de binnendeur van de bureau heen en weer gewiebeld zonder klinken. Nogal vervelend. Vooral als de deur toch dichtgetrokken werd en de persoon in de bureau opgesloten zat. Met behulp van een tafelmes kon ik dan meestal wel voor de redding zorgen. De snelle man moet dit gepruts in de gaten gekregen hebben want ook hier is hij ter hulp gevlogen.

de snelle man werkt ordelijk

Met goed gerief en 2 sets nieuwe klinken, gene prul maar duur stuff uit de Brico, toverde de snelle man de nogal armtierige deur om in een paleiselijk artefact. Voor de eigenares moet het een hemels gevoel geven dat, na drie jaar vruchteloos wachten op enige inspanning van het geval dat vermeld staat op haar trouwboekje, de snelle man alweer een kluswerk van hoog niveau heeft afgeleverd. Bij haar persoonlijk, wat een eer!

klink met klink

Iedereen is fier op de snelle man. Terwijl hij ondertussen door gans de familie wordt opgehemeld, blijf ik -muggenbeetje van mijn voeten- verweesd en uitgesloten achter. Ik moet niet snel een meerdere in een andere man erkennen, maar tegen dé snelle man kan ik niet op. Snel dat die is. Kon ik ook maar zo snel zijn.

7 opmerkingen:

Duvel zei

De benaming snelle man komt, en dat heb ik uit goede bron vernomen, van de bijnaam "de te snelle man". Hiebij wordt hoofdzakelijk verwezen naar de prestaties in bed waarbij de snelle man eigenlijk te snel was om zijn klus te klaren. Hij is sneller klaar dan de klus.... Enfin U begrijpt het wel.
Btw mooie deurklink.

bart zei

gelukkig heeft de snelle man die twee bakken la chouffe niet gezien, of hij was er ook snel mee weg geweest...

[muggenbeet] zei

@Bart: dat heb je verdorie goed gezien, deze Mac Chouffes zijn de overschot van de opentuinendag.
@Duvel: maar de snelle man kan zo wel de nood lenigen van meerdere hunkerende vrouwen per dag, zelf tel ik al "keren per jaar". Hoe zit het met jouw prestaties ondertussen?

tijdtussendoor zei

Kan de snelle man ook even langs hier passeren?
Ik heb ook nog wat lekkers id kelder ;)

[muggenbeet] zei

@tijdtussendoor: zit jij bij warm weer altijd in de kelder? Enfin, ik geef het door, wie weet vindt hij nog een gaatje. In zijn agenda, wel te verstaan.

onderdeappelboom zei

Ah, dáár is de snelle man naar toe! En ik zit hier maar te wachten met mijn kapotte klinken en scheve omheining...

[muggenbeet] zei

@onderdeappelboom: de snelle man is nu toe aan een periode van rust, wellicht zit ook in uw gebied wel een man die dat repareren kan, al zal je er dan wel de snelheid en de nauwkeurigheid van dé snelle man niet bijgeleverd krijgen.