25 maart 2020

zithoek voor 't vrouwvolk

De dames van het huis hebben de nieuwe zithoek gisteren in gebruik genomen. De weerbestendige kussens die al een tijd in de garage gestapeld lagen, werden naar buiten gesleurd en kregen hun definitieve stek in de voormalige boshoek.

Momenteel staan de beuken nog niet in blad maar de verwachting is toch dat zij een aangename halfschaduw creëren. De avondzon kan er vrijuit spelen.

Op en in de takkenwal die deze zithoek omsluit, valt er heel wat te beleven: een winterkoninkje wipt er de hele tijd in het rond, een gehakkelde aurelia (foto) neemt er een zonnebad en als je echt geluk hebt, kan je er ook een bosmuisje ontmoeten.

De zithoek waar veel gelezen en geknord zal worden.

7 opmerkingen:

 1. Prachtig plekje! Je moet ook eens een beeld posten vanuit die zetel. Is vast en zeker een mooi zicht op de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @biodiverse tuinier: zal ik zeker 's doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar zou ik ook wel stilletjes kunnen zitten lezen, regelmatig afgeleid door alles wat passeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend, jullie nieuwe zithoek. Geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.