19 maart 2020

afgedankt


Zo'n 25 jaar oud zijn ze, onze tuinbank en deckchair. Ze lagen uit mekaar en we dachten eraan om ze te vervangen. Het was geen kwestie van enkele vijzen vast te zetten. Heel wat verbindingen waren los gekomen, grotendeels van de rottigheid. Ze staan dan ook al zo'n kwarteeuw onafgebroken buiten.

In plaats van nieuwe tuinmeubelen kochten we een busje houtlijm en met behulp van een slijpschijf, een boor, een schuurmachine, een wipzaag, een 'jefzaag', een klauwhamer, een plamuurmes en heel wat koperen vijzen werden gisteren de afdankertjes gerepareerd. Dat scheelt toch weer zo'n 400 à 450 euro. Er staan hier ook nog een tiental ijzeren bistrostoeltjes met houten latten. Overal is er intussen wel een lat van gebroken. Mea culpa .... ik ben te lui om ze bij regenweer of in de winter binnen te zetten. 

Een nieuwe klus dient zich aan maar de doe-het-zelf-zaak is gesloten en ik heb nog iets nodig.


2 opmerkingen:

  1. We zetten de meubels hier wel binnen in de winter. Maar zelfs dan komt er sleet op.

    Je zou het natuurlijk online kunnen bestellen, ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zet ze ook niet binnen, niet uit "luiigheid" maar omdat ik binnen geen plaats heb. Maar ik kocht (online) een aantal bachen (dekzeilen) en die doen nu elk jaar goed dienst. Je kan die dingen op maat laten maken en ze zijn hun geld wel waard.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.