5 maart 2020

de kerspruim


Rustig werkend in de tuin bemerk ik dat de sleedoornen in de bloei gekomen zijn. Maar al enkele weken eerder ontloken hier de witte bloemen van een andere pruimachtige, namelijk deze van de kerspruim. Deze Prunus cerasifera werd hier nooit aangeplant en is allicht een spontane zaailing. Hij staat aan de rand van een donkere hoek en valt hierdoor prima op. Deze witte vorm (zie boven) met zijn groene bladeren leidt veelal een anoniem leven. Dit kan niet gezegd worden van de Prunus cerasifera 'Nigra' die je héél vaak als sierboom terugvindt. Met zijn bruine bladeren en roze bloesems pronkt hij momenteel in heel wat voortuinen. De kerspruim levert lekkere, zoete pruimpjes.


2 opmerkingen:

  1. Je doet me verlangen naar mijn Franse tuin. Nog drie weken, dan mogen we 'los'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige boom. Staat hier ook volop in de soortenrijke heg. Heeft inderdaad lekkere mirabel achtige pruimpjes, die helaas slecht bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.