1 maart 2020

duurzaam kastanje


Op 20 mei 2007 "openden" we onze zwemvijver met de tewaterlating van een 20-tal goudwindes. Dat is bijna 13 jaar geleden. Moeilijk om te geloven dat de jaren zo snel verstrijken. Vanaf de eerste dag water in de vijver zorgden we prioritair voor de veiligheid van onze en andere kinderen met een stevige, volledig omsloten kastanje afsluiting.

De onbehandelde palen blijken behoorlijk duurzaam te zijn want pas gisteren heb ik een 8-tal palen moeten vervangen omdat ze van rottigheid in de grond gebroken waren. Ook bleek het voor de schonigheid nodig om een reeks latjes te vervangen. Rond de middag was de renovatieklus geklaard en kon ik me neervlijen in de salonzetel voor de eerste koers van 't jaar.

Een houten paal met twaalf jaar dienst, dat is niet slecht. Het merendeel van de oorspronkelijke palen staat er bovendien nog steeds maar het staat als een paal boven water dat er ook de komende jaren wat geklust moet worden.


4 opmerkingen:

  1. En hoeveel goudwindes heb je nu ?
    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is best OK inderdaad. Hier nog geen problemen ondervonden, maar die zijn nog maar 10 jaar geleden geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, een echte zwemvijver! Nu ben ik jaloers...😉

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.