14 maart 2020

boomkruipers in vleermuiskast


Een verrassing deze morgen. De vleermuizenkast tegen het tuinhuisje is bezet door een nestelend koppeltje boomkruipers. Vorige week zag ik ze nog op inspectietocht in de kast maar intussen blijken ze al aardig opgeschoten te zijn met het nest. Het bouwmateriaal puilt uit de opening en de boomkruipers blijven takjes en sprietjes aanvoeren.


Heel af en toe kon ik al waarnemingen doen van een boomkruiper. Ik zag ze steeds lopend over de grove den, speurend naar insecten in de spleten van de boomschors. Maar dit is natuurlijk van een andere orde. Hopelijk wordt de nestbouw voltooid en kruipen er binnenkort jonge boomkruipertjes uit de vleermuiskast.

Update 21 maart: de vleermuiskast is overgenomen door een koolmeeskoppel. Wel jammer.


4 opmerkingen:

  1. Dat is leuk nieuws. Het zijn leuke vogeltjes.
    Ze komen ook de jaren nadien terug naar dat nest bovendien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees dat ze behoorlijk honkvast zijn, dat zou prima zijn. Eerst duimen dat ze de nest afmaken en er eitjes leggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.