20 maart 2020

houtwerken


Tijdens de extra weken verplicht thuisblijven probeer ik elke dag 'iets' te doen, met dien verstande dat een dag niksen ook 'iets' is. Vandaag zette ik de restauratiewerken aan de ecoduct verder. Er moesten nog wat boomstammen op maat worden gezaagd - ik schafte me gelukkig nog een nieuwe zaagketting aan net op de dag voor alles dichtging - en voor de afwerkingslaag kieperde ik eigengemaakt houthaksel op de rolletjes hout. Hiermee komt alles goed vast te zitten en kan aangewaaid zaad kiemen. Voor het houthaksel gebruikte ik vlinderstruiktakken (als je deze snoeit, is het nu hét moment) en de takken van de wilde kastanje die ongevraagd gekortwiekt werd. Wilde kastanje breekt gemakkelijk en hakselt daarom veel beter dan eik.

Haksel als toplaag

Gestapeld hout, met klimop en de bijlokkende roos 'Bobby James'


6 opmerkingen:

 1. Jouw ecoduct: schitterend.
  Echt een leuk project in deze barre tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit project werd gebouwd tijdens de zomervakantie van 2011 na een bezoek aan de Efteling. Vermits het hout 'leeft' en vergaat, moet er af en toe hersteld worden. Met het gerooid bos (letterzetter) was er hout genoeg voorradig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer flink gewerkt zie ik. Dat houdt ons jong zeggen ze

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moh! Hoe tof is dit zeg! Ik volg je nochtans al een hele tijd maar dit project had ik gemist. Amai, ben ik fan! Hoop dat de ecotuindagen kunnen doorgaan, zou je tuin eens graag in ‘t echt zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We duimen allemaal mee maar het ziet er niet zo goed uit voor de ecotuindagen. Dit weekend motiveert me wel om een aantal aanslepende klussen eindelijk aan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vrees er ook voor dat de eco-tuindagen wel eens zouden kunnen wegvallen

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.