11 maart 2020

gehoornde metselbij present


Aan het bijenhotel aan de garagepoort vertoefden vandaag 2 mannetjes van de gehoornde metselbij. Op de foto zie ik dat er 2 bamboestokjes opengemaakt zijn. Zouden ze daar uitgekropen zijn? 

De mannetjes zijn er altijd wat vroeger dan de vrouwtjes en zijn te herkennen aan de wit behaarde kop.  De mannetjes blijven in de buurt van het hotel want ze wachten daar op de 'uitkomst' van de vrouwtjes die meteen gegrepen worden om te paren.

Voorts staat er nog een verandering van het hotel op mijn planning. Alle stammetjes hout van den gaan eruit want ze worden niet benut. Vermoedelijk zijn de vezels ervan te ruw. Metselbijen hebben het liefst gladde nestgangen. Zo te zien mag ik daar niet te lang meer mee wachten.


1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.