15 maart 2020

pink hotel


Gestimuleerd door het succes van het grote bijenhotel (gemaakt van bureauladen), knutselde ik een nieuw bescheiden hotel in mekaar. De roze stevige bak is reeds 45 jaar in het bezit van die van ons. Nu deze vrij gekomen was, kreeg de houten bak een nieuwe bestemming tegen een van onze zuidermuren. De 'hotelkamertjes' werden gemaakt van eigen-kweek-bamboestengels en gerecupereerd kastanjehout. Zoals je weet, werd hier de kastanje omheining rond de vijver recent gerestaureerd en werden hierbij versleten palen verwijderd en nieuwe palen op maat gezaagd. Eenmaal gestapeld in de bak werden 3 maten houtboren gebruikt om de gaten te maken. Als experiment gebruikte ik voor het eerst ook enkele venkelstengels. 


4 opmerkingen:

 1. Wij gaan er ook eens over denken om zoiets te maken. Kastanje hout genoeg hier. bamboo gaan we naar zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal zeker in de Ardèche niet misstaan. Als er geen bamboe is, geen probleem, alle holle stengels kunnen gebruikt worden. Ik merk hier wel dat ze heel graag in bamboe hun eitjes leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag de eerste bijen al in aktie bij mijn bijen hôtel. Ze zullen blij zijn met je roze kastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Rob: ik ben benieuwd hoe lang het duurt eer ze deze nieuwe kast ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.