28 maart 2020

tafelgezaag

 Door in het midden van het aangekochte tafelonderstel (5 euro) een extra steunbalk te voorzien, kon ik met 14 bij mekaar gezochte oude planken eindelijk een tafelblad getimmerd krijgen. Met de jefzaag werd de tafel afgekort op 2.10 meter. Het tafelblad werd nadien nog licht opgeschuurd en met een notenextract geolied. De uiteindelijke bestemming van deze tafel is nog een vraagteken. De ene wil dit en de andere wil dat. Er staat hier nog zo'n onderstel maar dat is schots en scheef. Die van ons spreekt van een 'moestuintafel', zelf had ik het idee om er ofwel een vierkante tafel van te maken (door het scheve gedeelte eruit te halen) ofwel het onderstel te deconstrueren voor het hout dat ooit wel ergens van pas komt. 


De realisatie van vandaag: een tafel voor binnen of buiten.



10 opmerkingen:

  1. Weer mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou nog twee lagen hardwasolie aanbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gewerkt, mooi eindresultaat.
    Een jefzaag is me onbekend, maar ik veronderstel dat je er je handzaag mee bedoelt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Menck
    ik ken dat als een St.Jozefzaag, een Jefzaag dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb thuis en op de bouw ook altijd een jefzaag gehoord (naast de boogzaag en de cirkelzaag). Een kapzaag ken ik ook maar heb ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De tafel lijkt me zelfs lang genoeg om half binnen, half buiten te gebruiken 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze komen van werktafels van de Molse vakschool, ik neem aan van de houtafdeling maar ben niet zeker. Vandaar de wat aparte maten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit is in ieder geval een schitterende tafel geworden.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.