de groene sluipvlieg en nog wat


De vlieg die ik vandaag tegenkwam, blijkt niet de groene keizersvlieg te zijn maar wel de groene sluipvlieg. Met 100 % zekerheid zegt waarnemingen.be . Ik ben de laatste om hierover in discussie te treden. Vliegen zijn nu eenmaal niet zo mijn dada en na het bekijken van deze lijst -een duizelingwekkend overzicht van sluipvliegen- houd ik nederig mijn opengevallen mond.

Nog wat. Bart, aka de biodiverse tuinier, vroeg om eens een foto te plaatsen 'gezien vanaf de nieuwe zithoek'. De foto is in groot formaat geüpload en zou dus te vergroten zijn. Zo ziet het er ongeveer uit met linksvoor de takkenwal achter de zithoek, rechts de pas gerenoveerde ecoduct en in de verte de veldkapel. Rechts van de hoge ceder ligt ongeveer de zwemvijver. Rondom de zithoek plantte ik o.m. heel wat sierappels, een rode pavia, een Betula utilis var. Jacquemontii, siergrassen, de druif  'Parel van Zala' en een Sapium japonicum.


Zicht van noord naar zuid

Blogger Menck meldde dat er problemen zijn om op Muggenbeet te reageren. Er waren handelingen om dit euvel op te lossen maar ......na heel diep nagedacht te hebben, is de fout gevonden. Mijn domeinnaam linkte door naar http i.p.v. https. Een e-mail naar de firma van mijn domeinregistratie resulteerde binnen de 5 minuten in een aanpassing.


Reacties

marfotografie zei…
Mooie foto van de mug....
Muggenbeet zei…
De mug is wel wat slanker ...
Leuk, om zo op je wenken bediend te worden 😁.
Knap gezien, die takkenwal zal de zithoek goed uit de wind houden. Daar zitten zeker ook veel bijtjes en andere beestjes in?
Muggenbeet zei…
@debiodiversetuinier: we gaan dit in de gaten houden wat er allemaal op afkomt en gaat inkruipen. Ik verwacht redelijk veel vooral door de aanplant van een groep rozen Bijenweelde en 5-tal sierappeltjes.