Alleen door natuurgebied Asdonk-Dassenaarde

Asdonk
Een dreef waar je als wandelaar stil en bescheiden van wordt.

Het was muisstil en de nevel plakte nog aan de weilanden toen ik in de buurt van de Kiewithoeve mijn wandeling door Asdonk-Dassenaarde aanvatte. Volstrekt eenzaam was het niet want de zanglijster, het roodborstje en de bonte spechten lieten frivool horen dat ze er ook bij waren. Ze begeleidden me op mijn 9 km-lange tocht door de bossen en velden op de zompige scheidingslijn tussen de Kempen en het Hageland. 

Aan het bolhuiskapelletje brak de zon door waardoor het landschap kleur en diepte kreeg.  Het werd een heerlijke voormiddag - nog enkele weken te vroeg voor de voorjaarsbloeiers, dat wel - maar de statige dreven en de vele waterrijke beken en grachten van de Demervallei zorgden toch voor een indrukwekkende natuurbeleving. 

Op de pijnlijk verkavelde Eikelenberg na loopt de uitgestippelde wandeling over onverharde en trage wegen. Ik vulde er mijn longen met gezonde lucht en nam mijn tijd om her en der stil te staan om het landschap te bewonderen en foto's te nemen. Het mooiste wat ik zag, wil ik graag met je delen. Hier vind je een reeks van 13 natuurfoto's die ik voor je samenstelde. Je kan ook op onderstaande foto klikken, veel plezier.

Asdonk
Ringgracht rond Groot Asdonk, een kasteeltje met tuin in Engelse landschapsstijl


Reacties

De Zandeik zei…
Mooie streek en mooie foto's.
Ben nieuwsgierig naar welke plant op die foto 'groen met bruin blad', staat?
Muggenbeet zei…
@zandeik: het is een eikenblad op haarmos.
zapnimf zei…
Onze wandelingen halen het nooit tot een blogstuk, maar het gevoel is wel hetzelfde als wat ik bij jou lees.
(ik ben niet met foto's bezig)
Anoniem zei…
zalige wandeling heb je daar gemaakt! een mooi stukje natuur aan de foto's te zien!
Muggenbeet zei…
@Hilde: het is een mooi, rustig gebied tussen Diest en Tessenderlo. Deze trip flirt met de vroegere grenzen van Graafschap Loon (Limburg) en Hertogdom Brabant (Vlaams-Brabant). Een aanrader van 9 km, zo'n 2,5 uur stappen - in mijn geval 3 uur wegens foto's nemen en "filosoferen".
Anoniem zei…
Lang geleden ben ik daar ook nog eens gaan wandelen. Mooie foto's van een mooi natuurgebied .
DOORTOCHT zei…
Ben op muggenbeet terecht gekomen uit verlangen naar voorjaar en zon, en omdat ik nog weinig op mijn eigen grote erf kan doen, de grond is te koud. blijf de blog volgen, mooie foto.s en observaties. muggenbeet is trouwens ook een plaatsje in de weerribben/nederland maar dat was wellicht bekend.
Muggenbeet zei…
@doortocht: welkom op mijn blog. Het Nederlandse Muggenbeet is me zeker bekend, heb me voorgenomen er ooit naar toe te gaan. Het was ook 2de in de verkiezing van de mooiste Nederlandse plaatsnaam, na Doodstil, als ik me niet vergis. Ga bij jou ook eens piepen.
Menck zei…
Stuk voor stuk sfeervolle beelden. Van een dergelijk logje kan ik echt genieten.