15 maart 2013

hulp in de keukenJe keukenruimte opleuken is echt niet moeilijk. En bommen geld hoeft al helemaal niet te kosten. Ik stel je mijn sierlijke keukenhulp even voor:

Gerard, onze Franse eend is er na 3 maanden intensieve training eindelijk in gelukt om me te helpen bij het prepareren van de spaghettisaus.
Franciscus, ons roos varken, wil natuurlijk niet achterblijven en demonstreert dat hij ook een (s)teentje kan bijdragen.
Billy, ons porseleinen konijn, denkt steeds dat ik aan de tomatensaus boontjes toevoeg. Hij verwart spaghetti keer op keer met salade Niçoise. Zijn 2 zussen wonen daar, vandaar.
En tenslotte heb je rechtsboven nog Johnny onze salamander. Vergis je niet, hij verzet geen poot in de keuken. Hij rijdt puur voor zijn plezier op de witloof.

Men zegt wel eens dat mensen die loopbaanonderbreking nemen zoals ik, wegkwijnen in eenzaamheid. Alle sociale contacten die wegvallen en zo. Als je je fantasie gebruikt valt dat best allemaal mee. En je hebt een zee aan tijd ... maar ik kan niet meteen een voorbeeld aanhalen om dat te staven.


6 opmerkingen:

siebe zei

slim,orgineel
eneen hele mooie nieuwe auto soort
ge kunt er mischien nog rijk van worden
;)

fruitberg zei

;-)
't Wordt in ieder geval tijd dat 't terug beter weer wordt buiten, dan kunnen we ons terug bezig houden in de tuin!

zapnimf zei

Ga terug werken, Muggenbeet! Je wordt terug kinds! ;-)

Ludo RUTTEN zei

@zapnimf: ik wil wel terug gaan werken maar kan niet: Canard Gerard moet op doktersvoorschrift elke middag een flinke wandeling doen en hij wil dit enkel doen als ik meega.

de biodiverse tuinier zei

OMG!!!! Hier bestaan behandelingen voor hoor! ;-)

Ludo RUTTEN zei

Dit artikel is uiteraard geïnspireerd door de paapse actualiteit, m.n. de nieuwe paus Franciscus en de legende dat Franciscus van Assisi het vermogen had om met dieren te communiceren.