Pagina's

6 maart 2013

frit-art


Frit-art, Tessenderlo 6/3/2013
werk met patatten, vet, ei en biologische kruiden

Ooit waren er mensen die een ketel mosselen schilderden of een blik tomatensoep. Dat eten op doek is intussen ongelofelijk veel geld waard. Dat bracht me op een idee: laat me eens de overschot fritten van zonet en het met vet bekladde inpakpapier samen met het puntzakje en het dekseltje van de tartaar op één foto zetten. De kans moet dan toch bestaan dat ik vanaf nu helemaal niet meer hoef te werken? Of zie ik dat fout? En als ik één van mijn oren afsnijd? Of er "Tuymans" onder zet? Dat gaat lukken, ik voel het. 

Een bod uitbrengen kan via het gebruikelijk e-mailadres of via mijn zakenvertegenwoordiger (hetzelfde e-mailadres).

Goed nieuws voor eenieder die er naast grijpt (wegens te kleine spaarpot of te laat): een nieuw werk met een bokaal Marie Thumaserwten is in de maak. Ik twijfel evenwel nog over de juiste compositie. Vooral de positionering van het dekseltje vind ik moeilijk. Binnen enkele weken zal ik de knoop wel doorgehakt hebben. Een kunstenaar moet voor zoiets zijn tijd nemen.

(Indien de klant dit wenst, ben ik bereid om enkele druppels frituurolie op de foto te spatten, tegen een geringe meerprijs wel te verstaan. Spat-art heeft nu eenmaal zijn prijs!)


9 opmerkingen:

  1. Schitterend, Ludo!
    Loopbaanonderbreking brengt het beste in je naar boven ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @aanhdewaterkant: er moet een weg zijn om me duurzaam te kunnen bevrijden van de verplichte arbeid ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou die oude job toch niet helemaal opgeven, mocht deze nieuwe carrièreopportuniteit alsnog niet het verhoopte succes met zich meebrengen :-p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @fruitberg: als ik het fotokader bekleed met hesp, geef je me dan nog geen kans?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zolang je maar geen meikeverschildjes tegen je plafond gaat spelden...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ludo, iedereen verdient een tweede kans ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een nieuwe stroming is geboren: food-art! Ik vind vooral de kleurstelling en de compositie erg geslaagd. Wel zou ik het inlijsten én achter glas steken omwille van de geur.
    Eindelijk eens een werk dat opgehangen mag worden (in plaats van de artiest, soms). :D
    Wat denk je: zullen we een blogstokje lanceren?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Menck: voel je vrij! Met het dode konijn heb je mee "de Ware Kunst" op de blogs geïntroduceerd. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het verhaal achter dit produkt zal me een zorg zijn... maar als beeld is het gewoon schitterende kunst!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.