12 maart 2013

zanglijsters zonder lied

zanglijster

zanglijster

zanglijster


De 30 kg vogelvoer is op en daar is de winter weer. Om de vogels niet volledig aan hun lot over te laten heb ik dan maar graan van de konijnen, wat broodresten en fruit op de grond gegooid. Terwijl de gewone vinken en de merels het lekkerste graan eruit zoeken heeft het fruit 2 zanglijsters weten te verleiden. Zingen aan mijn vensterraam doen ze niet daarvoor zullen de ijzige wind en de sneeuw er teveel aan zijn. Het mooie aan de komst van de zanglijsters is dat ik ze niet éénmaal heb gezien toen er vooral zonnebloempitten gegeven werden maar nu er fruit (vooral appels, 1 peer en 1 meloen) op het menu staat, zijn ze er meteen. Net zoals in de boekskes staat.


14 opmerkingen:

 1. Hier zwijgen ook nog alle vogels in de ochtenduren. Ze sparen hun krachten in de bittere kou. De zang van de zanglijster is wel het mooist wat je in de vroege ochtend kunt horen.
  Tja, en ik heb ook nog 4 kilootjes zaad gekocht om ze deze week nog van dienst te kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond er vandaag eentje dood in de sneeuw. Omgekomen van de honger, de kou of door een kat? Can't tell.
  Als je ze van dichtbij bestudeert, zijn het prachtige beestjes. Je foto's maken dat overduidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. met het mooie weer hebben ze al wel gefloten (vorige week). Hun buiktekening is inderdaad echt wel knap. Het verschil in geslacht is dan wel weer moeilijk, ik zie het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar als ze blijven om te fluiten zul je het geweten hebben.
  Je hoort dat het familie van de merel is, maar nog mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren zagen we er hier ook één. Niet bij de zonnebloempitten (hier nadert de bodem van de laatste zak ook), maar scharrelend onder de haagbeukhaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. laten we dat hopen, slaap om die reden steeds met de venster open.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag er gisteren ook 2 in onze tuin, hopelijk een koppeltje dat het bij ons naar zijn zin gaat hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nooit zoveel vogels tegelijk gezien als vandaag rond de voederplaats, waaronder twee die ik nog nooit zag. Aaaaah! Eentje ervan is dus een zanglijster! Merci Muggenbeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In januari hadden we regelmatig een lijster aan de achterdeur. Hij/zij deed zich afwisselend te goed aan slakken en rozenbottels.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoorde hier de voorbije dagen ook een zanglijster. Morgen ga ik wat fruit buiten leggen, eens zien of me het dan ook lukt om ze in mijntuin te krijgen. Mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook deze foto's werden door het keukenraam geschoten, als ik er zo'n 20 maak zijn er een vijftal die 'goed' zijn. Er waren ook nog enkele kepen maar heel beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind persoonlijk het geluid van de merel mooier dan die van de zanglijster - veel voller. Maar de zanglijster is gewoon een mooiere vogel. Goed idee om nog eens wat fruit buiten te leggen. Het vorige is alweer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoera: vanmorgen de eerste zanglijster gehoord hier in zuid-oost Friesland!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. da is ne hele mooie vogel en normaal ook zijn gezang jamer dat hij het niet deet werschijnlijk baterij op :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.