zanglijsters zonder lied

zanglijster

zanglijster

zanglijster


De 30 kg vogelvoer is op en daar is de winter weer. Om de vogels niet volledig aan hun lot over te laten heb ik dan maar graan van de konijnen, wat broodresten en fruit op de grond gegooid. Terwijl de gewone vinken en de merels het lekkerste graan eruit zoeken heeft het fruit 2 zanglijsters weten te verleiden. Zingen aan mijn vensterraam doen ze niet daarvoor zullen de ijzige wind en de sneeuw er teveel aan zijn. Het mooie aan de komst van de zanglijsters is dat ik ze niet éénmaal heb gezien toen er vooral zonnebloempitten gegeven werden maar nu er fruit (vooral appels, 1 peer en 1 meloen) op het menu staat, zijn ze er meteen. Net zoals in de boekskes staat.


Reacties

Zem zei…
Hier zwijgen ook nog alle vogels in de ochtenduren. Ze sparen hun krachten in de bittere kou. De zang van de zanglijster is wel het mooist wat je in de vroege ochtend kunt horen.
Tja, en ik heb ook nog 4 kilootjes zaad gekocht om ze deze week nog van dienst te kunnen zijn.
Menck zei…
Ik vond er vandaag eentje dood in de sneeuw. Omgekomen van de honger, de kou of door een kat? Can't tell.
Als je ze van dichtbij bestudeert, zijn het prachtige beestjes. Je foto's maken dat overduidelijk.
Muggenbeet zei…
met het mooie weer hebben ze al wel gefloten (vorige week). Hun buiktekening is inderdaad echt wel knap. Het verschil in geslacht is dan wel weer moeilijk, ik zie het niet.
Anoniem zei…
Maar als ze blijven om te fluiten zul je het geweten hebben.
Je hoort dat het familie van de merel is, maar nog mooier.
AnneTanne zei…
Gisteren zagen we er hier ook één. Niet bij de zonnebloempitten (hier nadert de bodem van de laatste zak ook), maar scharrelend onder de haagbeukhaag.
Muggenbeet zei…
laten we dat hopen, slaap om die reden steeds met de venster open.:)
Ik zag er gisteren ook 2 in onze tuin, hopelijk een koppeltje dat het bij ons naar zijn zin gaat hebben!
zapnimf zei…
Nooit zoveel vogels tegelijk gezien als vandaag rond de voederplaats, waaronder twee die ik nog nooit zag. Aaaaah! Eentje ervan is dus een zanglijster! Merci Muggenbeet.
De Zandeik zei…
In januari hadden we regelmatig een lijster aan de achterdeur. Hij/zij deed zich afwisselend te goed aan slakken en rozenbottels.
Anoniem zei…
Ik hoorde hier de voorbije dagen ook een zanglijster. Morgen ga ik wat fruit buiten leggen, eens zien of me het dan ook lukt om ze in mijntuin te krijgen. Mooie foto's
Muggenbeet zei…
Ook deze foto's werden door het keukenraam geschoten, als ik er zo'n 20 maak zijn er een vijftal die 'goed' zijn. Er waren ook nog enkele kepen maar heel beperkt.
Ik vind persoonlijk het geluid van de merel mooier dan die van de zanglijster - veel voller. Maar de zanglijster is gewoon een mooiere vogel. Goed idee om nog eens wat fruit buiten te leggen. Het vorige is alweer op.
Zem zei…
Hoera: vanmorgen de eerste zanglijster gehoord hier in zuid-oost Friesland!
siebe zei…
da is ne hele mooie vogel en normaal ook zijn gezang jamer dat hij het niet deet werschijnlijk baterij op :)