5 februari 2012

tulpenboom en tulp


De bloem van de tulpenboom (boven) is één van de honderden die de Liriodendron tulipifera in de tuin van een kozijn van mijn vader (interessante link voor tuinliefhebbers) dit jaar droeg. Het moet de mooiste tulpenboom van ons dorp zijn. Het eerste idee dat in je opkomt als je de bloem ter hand neemt, is dat het namaak moet zijn. Ze voelt wat plastiekachtig aan en de oranje band door de bloembladen lijkt geschilderd. Maar het is volledig de natuur die haar werk deed. De boom vormt een prachtig silhouet en de bladeren zijn bijzonder groot en elegant. De boom kan evenwel vol met bloemen hangen zonder dat het opvalt. De bloemen tekenen zich opvallend bescheiden af in de boom.

De opengevallen tulp (onder) komt uit een bloemenboeket dat die van ons het voorbije weekend ontving. Niet van mij maar van één van de genodigden op een verjaardagsfeest. De kleurencombinatie geel-oranje deed me denken aan de bloem van de tulpenboom. Vandaar het idee om beiden eens in een fotocollage te steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.