6 februari 2012

stilleven

Liebroek Tessenderlo: mijn wandelbiotoop vlakbij de deur.

De heuvel midden achteraan is Baalberg, net als de Wetsberg een beboste getuigenheuvel. Dankzij de landbouwer die zo verstandig is om de eiken te laten staan, krijgen we hier een interessant winterbeeld. Maar ook in Liebroek werden de afgelopen jaren heel wat hagen en houtkanten weg gekapt. Echt zonde. Toch blijft het één van de mooiste en rustigste wandelgebieden van onze gemeente.

Eigenlijk té rustig want vroeger zag je bij elke wandeling wel konijnen, een haas of een groepje patrijzen en af en toe zelfs reeën. Ook jonge vosjes heb ik er al ontmoet. Maar zoals je weet, één konijn + één patrijs heet in sommige middens niet 'mooie natuur' maar 'overpopulatie' met als bestemming kastrol. De weinige wildlifesporen die je nog aantreft zijn meestal hondenstronten en dit in alle vormen, maten en temperaturen. Molshopen, die zijn er ook veel.

Fotogeniek blijft Liebroek wel. De bovenstaande foto -speciaal voor jou in extra groot formaat geüpload (even klikken op de foto)- kan je nemen op het wandelnetwerk De Merode.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.