14 januari 2007

Michael Brecker

Tenorsaxofonist Michael Brecker

Na een gevecht van tweeëneenhalf jaar tegen MDS en leukemie is gisteren jazzlegende Michael Brecker overleden. Zelf ken ik saxofonist Michael Brecker vooral van zijn werk met Pat Metheny en Frank Zappa. Op Live in New York , één van Zappa's besten, maakt Michael (Mike), samen met zijn broer-trompetist Randy Brecker, deel uit van Zappa's begeleidingsgroep waar op dat moment ook Ruth Underwood en Terry Bozzio toe behoorden.

Michael haalde zijn inspiratie bij John Coltrane en gold als één van de meest invloedrijke jazzsaxofonisten van de laatste 25 jaar. Brecker won 11 grammy-awards. Mike Brecker nam deze zomer nog een CD op met Metheny, Hancock, Mehldau, Patitucci en DeJohnette. Deze cd zal wellicht in mei uitgegeven worden.

website, solo live aan het werk , op youtube en nog eens subliem op youtube.

  2 opmerkingen:

  1. Moge de Über-jazz Componist hem in de eeuwigheid laten weerschallen aan de einder.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. super muzikant! groot verlies...

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.