1 januari 2007

alvast een goede start


"Ken je het beeld? Je lieve zoon van 8 die vol enthousiasme elke week naar de voetbaltraining gaat. Hij is er zeker van ooit voor de nationale ploeg te spelen. Na de wedstrijd in het weekend baant hij zich een weg door het leger van supporterende ouders in de cafetaria om een drankje te bestellen. Drie meter voorbij de deur heb je hem echter uit het oog verloren. De sigarettenrook belemmert het zicht. De zojuist goed met zuurstof gevulde longetjes krijgen een aanval van nicotine, koolmonoxide en andere kankerverwekkende stoffen te verwerken. Normaal?"

Natuurlijk is dit niet normaal. Zelf erger ik me er ook aan -ja, muggenbeet gaat ook wekelijks met de zoon naar de voetbal én achteraf naar de kantine- omdat je toch mag verwachten dat iedereen slim genoeg is om in te zien dat sporten en roken niet samengaan. Dat het toch weerzinwekkend is dat onze jonge sportertjes én de vele rookvrije ouders na de match verplicht worden om die vieze rook te inhaleren. En dan die stank die in je kleren kruipt!

Daarom vind ik het prima dat het eindelijk verboden is om vanaf vandaag in sportgebonden drankgelegenheden nog te roken. Goed zo regering! Goed zo Demotte! Het jaar is hiermee alvast goed begonnen. Al blijf ik het niet snappen dat heel wat sportclubs die beslissing zelf niet namen. Heel slim moet je daar nu toch ook weer niet voor zijn.

Een goede, heldere samenvatting van de wetgeving (Stichting tegen Kanker) vind je hier. Wil je toch roken? Dat kan, zonder problemen, maar dan buiten. Ge zeikt toch ook niemand tegen zijn benen?

1 opmerking:

  1. Kantines en restaurants: rookvrij. Het wordt een fantastisch jaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.