19 juli 2012

van binnen naar buiten

groot venster op het Zuiden gericht

Dit is het zicht dat we hebben vanuit onze 'zithoek' en 'eetkamer', zoals deze ruimtes meestal op het plan benoemd worden. Er is veel licht aan het grote venster dat doorloopt in het dak. Ideaal om onze collectie cactussen te plaatsen. Sommigen groeien zo snel dat er al meermaals een stuk is afgesneden. In het midden van de buitenbeplanting staat een roodbloeiende toverhazelaar, de geroemde 'Diane'. 's Winters zien we hem van binnenuit zijn lintbloemen openvouwen. 

Vlakbij staat nog een winterbloeiende sierkers die maandenlang getooid is met kleine roze bloempjes (Prunus subhirtella Autumnalis Rosea). De vloer van de zithoek vlakbij het venster ligt lager dan het buitenniveau. Hierdoor krijg je het gewenste effect dat het lijkt alsof je werkelijk tussen het groen leeft. Dit gevoel gaat kortelings nog versterkt worden wanneer ik de wilde Clematis vitalba volledig voor de bovenrand van het venster heb geleid.

Zoals je kunt opmerken zijn de aluminium 'luxaflexen' in 't oranje (zoals de helft van onze stoelen), de radiatoren in 't geel en de lampenkappen in 't blauw. De beide zetels van 't salon zijn dan weer in 't groen.


1 opmerking:

Menck zei

Kleurrijke boel daar bij jullie. Dan was ik met mijn mojitogroene keuken allesbehalve "gewaagd" bezig. ;-)
Van luxaflexen zijn we afgestapt; 't zijn ongelooflijke stofvangers. We hebben rolgordijnen (rollo's) geïnstalleerd. Ze laten het licht door maar verhinderen inkijk.