16 juli 2012

Jon Lord


RIP Jon Lord

Vandaag overleed Jon Lord, de medestichter en keyboardspeler van Deep Purple. In mijn jeugdjaren was Deep Purple - vooral de zogenaamde Mark II met Gillan, Lord, Blackmore, Paiste en Glover - mijn favoriete hardrock-band. Lord overleed aan pancreaskanker op 71 jarige leeftijd. Wie Lord niet kent, herkent ongetwijfeld toch zijn wereldberoemde intro van Child in Time. Lord was onafgebroken lid van de band tot 2002. De dubbel live-LP Made in Japan, waarop Lord ook schittert in het nummer Space Truckin', is iets van het beste wat ooit op rock-gebied op de markt is gekomen. De CD die later verscheen bevat enkele extra nummers. RIP Jon.


Op Twitter getuigen collega-muzikanten en muziekliefhebbers massaal hun medeleven. Hier de tweets van Joe Satriani en Mike Portnoy:



Update: bekijk en beluister zeker deze beelden uit Tienerklanken (Deep Purple op Jazz Bilzen).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.