18 juli 2012

Hageheld

Hageheld (Lasiocampa quercus)

Het doet altijd deugd een nieuwe waarneming in je tuin te kunnen melden. Niet zo spectaculair maar nieuw is nieuw. Deze namiddag omstreeks 14.00 uur, in volle zon, zag ik deze nachtvlinder even rust nemen nabij onze zwemvijver. Ik kende hem niet bij naam maar een natuurgids leerde me dat het een hageheld is. 

Trouwens, er waren vandaag eindelijk nog eens vlinders te zien. De eerste zonnestralen hebben ogenschijnlijk het startschot gegeven om wat gaan rond te fladderen. Hier zag ik vandaag 2 dagpauwogen, 3 gehakkelde aurelia's, 2 koolwitjes, een mannetje en een vrouwtje van een citroenvlinder en deze hageheld waarvan de mannetjes ook overdag vliegen.

Eén van gehakkelde aurelia's op Acanthus (foto 1Mb)


2 opmerkingen:

  1. Vandaag een dagpauwoog en een gehakkeled aurelia gezien in de tuin, en tijdens mijn fietstocjt een distelvlinder waargenomen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtvlinder, die hageheld! Hier in het noorden zitten we nog steeds in de regen: volgende week misschien eindelijk weer vlinders...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.