26 september 2006

puzzel met 6 stukken



Vlaanderen gaat zich in het buitenland profileren met een nieuw logo. Minister van Toerisme Geert Bourgeois stelde het nieuwe logo vanmorgen voor.

Maar wat blijkt? Die drommelse leeggemolken leeuw wordt nog maar eens uit zijn kot gehaald. 't Is wel geen heel agressief exemplaar met van die afgrijselijke klauwen waarvan je kippenvel krijgt, dat gelukkig niet, maar waarom in godsnaam weer een leeuw? Hoeveel leeuwen leven er in Vlaanderen? Een paar opgesloten in de dierentuin van Antwerpen, een paar rechtse snullen die zich leeuw wanen maar in feite brulapen zijn en dan nog een aantal bronzen en arduinen exemplaren.

Is het dan echt zo'n wereldvreemde vraag om eindelijk eens een modern logo te ontwerpen zonder deze Afrikaanse vleeseter? Hij mag dan al de koning der dieren zijn, maar wat heeft dit met de Vlaamse biotoop te maken? Waarom geen konijn, een trekpaard, een kieken of een mossel? Als jij een doorsnee Vlaming ziet, denk je dan aan een leeuw? Of als je de minister van toerisme bezig hoort, brult er dan een roofdier of zie je zijn gouden lokken wapperen? Niet dat ik van slechte wil ben, maar ik denk eerder aan een stokstaartje.

Zou die leeuw gewoon niet moeten dienen om te doen alsof we iets voorstellen? Wij, dat inktvlekje op de wereldkaart?

3 opmerkingen:

  1. Ze hebben hem (die leeuw) waarschijnlijk gejat... van de hollanders: De Leeuw van Waterloo (Butte du Lion) is een herdenkingsmonument voor de Slag van Waterloo (1815) en werd op bevel van koning Willem I van Nederland opgericht ter ere van zijn zoon, de prins van Oranje. Een reusachtige leeuw troont op een kunstmatige heuvel 45 meter boven de omringende vlakte uit. Het monument staat op het grondgebied van de gemeente Eigenbrakel.
    en het hele idee van een leeuw, komt van de "edelen" uit holland, die dit op hun beurt gepikt hebben van de vikingen!
    Zo wil men in Vlaanderen misschien gaan lopen met de roem die eigenlijk de hollanders vergaart hebben! 1815... de eerste leeuw...1830 de eerste "belg"...
    ai ai ai waar is toch onze echte identiteit...
    ik zou persoonlijk kiezen voor een konijn voor vlaanderen: met als voornaamste kenmerk "het vluchten onder de grond" als er gevaar dreigt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heb je tip gevolgd... www.heidischoefs.be/blog of via de link op www.heidischoefs.be

    BeantwoordenVerwijderen
  3. succes ermee en alvast bedankt om die van mij al meteen in je links te plaatsen. Ik ben reuzebenieuwd wat je allemaal te vertellen hebt :-) want ik heb zo het vermoeden dat je een heel bijzonder leven tot nu toe gehad hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.