19 september 2006

België vrij!

Deze week zal iedere Belg zich veilig voelen. We worden sinds vandaag namelijk bevrijd door ons eigenste Belgisch leger. Al leven we tijdelijk niet meer in ons toffe België maar in "Coralland". Zowel de luchtmacht, de landmacht, de zeemacht als het medisch team nemen deel aan Quick Response, zoals het uitgebreide bosspel gedoopt werd. Wel jammer dat de Engelse tolk niet mee mocht. Dan had men misschien geweten dat oefening niet 'exercice' maar 'exercise' geschreven wordt.

Maar laat dit de pret niet drukken. De website van het Belgisch leger geeft u de mogelijkheid om de vorderingen op het terrein op de voet te volgen. Deze morgen verschenen volgens de berichten "de silhouetten van twee marineschepen aan de horizon". Behalve wat werkende cloaca's van opgeschrikte meeuwen was er van enige weerstand geen sprake. Tja, dan lijkt me een strandlanding niet zo moeilijk.

Maar dit is nog niet alles: "even later doken negen Zodiac motorboten op -tussen ons gezegd, de waterskiclub van Erpskwerps is indrukwekkender- met aan boord een zeventigtal militairen van het Regiment Ardense Jagers, het 2de Bataljon Commando's en het Franse 3de Regiment Genie." Jawel, 70 man, daar kan je 's avonds al een heuse zettersprijskamp mee opzetten. Tenzij de soldaten verkiezen om in Zeebrugge wat lokale snaken boven het kampvuur te braden. Dan zal de hoofdprijs, een gebraden varkentje, over niet veel deelnemers te verdelen zijn.

Voor zover we de bevrijding van hieruit kunnen inschatten, zullen de mosselen en de garnalen zich gekeerd hebben van het lachen, al denken ze daar in Thailand ondertussen heel anders over. Net op het moment dat onze troepen voet aan wal zetten op Coralland werd er daar een échte staatsgreep gepleegd.

Zou het kunnen dat er een Zodiacje is afgedreven en dat de kok en de kapper met mes en schaar Thailand de stuipen op het lijf aan 't jagen zijn? "You Corals, we Belgians. You now free!"


zowat de helft van het parate Belgisch leger kwam per vliegtuig.

3 opmerkingen:

  1. Verdorie! 't Zal zeker daarom zijn dat er nu al een paar dagen hier bij ons zware vliegtuigen heel laag over komen vliegen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, de kust wordt eerst bevrijd.:-)

    de verkenners zijn al een aantal dagen de duinen aan 't bewaken. Liggen ze er nog, de duinen dan bedoel ik?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We wonen hier wel zo'n 100 km van de kust... Misschien zijn het dan vijandelijke vliegtuigen. Ze leken anders verdacht veel op C-130's.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.