22 september 2006

holle slogan

Eén van mijn buurmannen komt ook op bij de verkiezingen. Hij hoopt zijn gemeenteraadszetel terug in de wacht te slepen. Zo'n raadslid, daar mag je toch van verwachten dat hij de gemeenteraadsbesluiten kent en naleeft of niet soms? En dat hij het goede voorbeeld geeft? Wel,...

Als het in onze buurt stinkt of als je als de bliksem de vensters van de slaapkamer moet sluiten, dan heb je één kans op de twee dat deze buurman zijn berg afval aan het opstoken is. Naar 't schijnt, is de politie een tijdje geleden paal en perk gaan stellen aan deze lokale dioxinebron. Veel weet ik er niet van maar voor een gemeenteraadslid moet zo'n interventie van de gemeentepolitie toch redelijk gênant zijn? Ik zou er rood van worden.

Bovendien is de man lid van de partij die de subsidies aan de Bond Beter Leefmilieu heeft afgeschaft omdat deze het aandurfde om een vergunning van een vervuild bedrijf uit onze gemeente aan te vechten. Diezelfde partij schreef tussendoor ook nog een vergunning uit voor een gecontesteerd motorcrossterrein terwijl zowat alle adviesverleners njet hadden gezegd. En de burgemeester van diezelfde partij ging zelfs nog persoonlijk lobbyen bij de minister opdat deze toch maar een multinational zou toelaten om in ons centrum 400.000 ton giftig chloor per jaar te kunnen brouwen.

Ze doen maar op maar ik krijg dan wel het 'vliegend schijt' van de titel op hun propagandafolder: voor een groene en leefbare gemeente! Wat een lef!

Als ook de meest holle slogan te verkiezen viel, zou ik meteen weten welk bolletje te kleuren. Maar vermits dit niet kan, zullen we het anders moeten oplossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.